Според мен вследствие на решението на президента почти със сигурност

...
Според мен вследствие на решението на президента почти със сигурност
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Със сигурност отиваме на нови избори

Според мен в резултат на решението на президента съвсем сигурно отиваме на нови парламентарни избори. Това съобщи в " Още от деня " съпредседателят на " Демократична България " Владислав Панев.

" От поръчките, които слушаме от обособените политически сили, оставам с усещането, че няма никакви шансове за реализация на третия мандат ".

Той разяснява, че възможностите да поддържат държавно управление на Българска социалистическа партия са дребни, тъй като разликите на Демократична България с левицата са станали все по-отчетливи в този парламент. Подчерта, че националните препоръки на партиите в Демократична България ще вземат дефинитивно решение.

" Ясно е, че и предварителните поръчки преди третия мандат бяха, че трети мандат в Българска социалистическа партия значи нови избори, тъй като доста мъчно може да се сформира болшинство към тях ", сподели той.

Рискът от нови избори е огромен, уточни Панев, само че разяснява, че актуалното Народно събрание е " най-популисткото от 1997 година " Като причина уточни, че всяка седмица се одобряват закони, декрети и решения, които не биха били признати в естествена конюнктура. Някои от взетите решения даже са глупави, уточни още той.

" Планът за възобновяване, решението за нови блокове за АЕЦ " Козлодуй ". Наистина сега имаме проблеми в енергетиката, само че те би трябвало да се вземат решение безусловно тази година. Предоговарянето на Плана за възобновяване по принцип е доста мъчно да се реализира, в случай че не е по схемата " получаваме нещо - даваме нещо ".

Според Панев е допустимо още тази година да затворим най-замърсяващите ТЕЦ-ове, против които се бунтуват и хората в обитаемоте места. Посочи, че нездравословните излъчвания не са намалели, а са се нараснали с 50%, а срокът за затварянето на централите до 2038 година може да се редуцира. В момента въглищните ни централи работят на загуба, а отсега нататък, когато паднат цените на тока, печеливши ще бъдат ВЕИ-тата, счита депутатът.

" Себестойността на едно ВЕИ сега е 65 лева./MWh, това ми го приказват работодателите. Себестойността на тока от въглища е 300-350 лева./MWh - два пъти над пазарната цена. През идващите години съгласно мен би трябвало да влагаме стремително в тъкмо тези тесни места - съхранението и електропреносната система ".

Владслав Панев разяснява и акциите на прокуратурата от предходната седмица. Според него държавното обвиняване се е задействало, с цел да подтикне президента да не даде третия мандат на Демократична България. Причината, съгласно него, е че ползата на прокуратурата е да няма парламент, с цел да не бъдат признати законопроектите за ограничение пълномощията на основния прокурор.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР