Предсрочните избори са неизбежни. БСП връщат мандата на президента във

...
Предсрочните избори са неизбежни. БСП връщат мандата на президента във
Коментари Харесай

След лидерската среща в НС: БСП връщат мандата във вторник, отиваме на нови избори

Предсрочните избори са неизбежни. Българска социалистическа партия връщат мандата на президента във вторник. На извършената лидерска среща Корнелия Нинова направи умозаключение, че няма болшинство за лъчение на държавно управление с третия мандат. В диалога се включиха водачите на ГЕРБ - Бойко Борисов, на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ, на " Български напредък " - Стефан Янев.

Ключовата дума от лидерската среща през днешния ден е разговор. Всички присъстващи бяха единомислещи, че страната има потребност от разговор сред политическите сили, с цел да се вземат решение значимите рецесии, пред които е изправен страната. Стана ясно също, че вървим към следващите изключителни парлментарни избори, само че има подадени сигнали за разговор по-късно.

Да се потърси път за превъзмогване на политическата рецесия - по този начин Корнелия Нинова обоснова решението за лидерска среща. Обясни, че са избрали за основа четирите предпочитани тематики, които се споделят от съвсем всички партии в Народното събрание. Това са законите, свързани с Плана за възобновяване, бюджетът за тази година, Шенген и правосъдната промяна.

Корнелия Нинова - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": " Ако има предпочитание, ще се откри метод, в случай че няма предпочитание, ще се откри причина, ние като виновна партия, ви предлагаме да търсим метод. Изправени сме като страна пред редица провокации и би трябвало да приемем отговнорнстта като виновни хора да търсим решение на тези провокации.

Бойко Борисов разгласи, че ще предложат на организациите на ГЕРБ по места да падне възбраната за поддръжка на държавно управление с Българска социалистическа партия. Уточни, че в този момент не могат да дадат поддръжка, само че след изборите може да има смяна.

Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ: " Нашият конгрес ни е задължил да не одобряваме коалиция с Българска социалистическа партия, по тази причина моят отговор беше най-лесен. Но аз ще беседвам с сътрудниците сходна възбрана, тъй като Българска социалистическа партия също доста се промени, не би трябвало да бъде спирачка за някакав тип техническо, експертно, програмно държавно управление в едни миг. Сега няма по какъв начин да ви подкрепим ".

Обясни, че е пристигнал на срещата от почитание към избирателие на Българска социалистическа партия и още:

Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ: " Благодаря за поканата, само че и метода, по коийто беше отправена задължаваше да се явим. Вие казахте - в случай че сте мъже - заповядайте. Тя беше задължаваща ".

По думите на Мустафа Карадайъ когато на партийните конгреси се одобряват решения " в никакъв случай с другите ", би трябвало да се мисли и за обстановки, в които ползите на страната би трябвало да се слагат над партийните.

Мустафа Карадайъ - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: " Най-вероятно ще отидем на едни ненужни предварителни избори, ние занапред би трябвало да създадем изискванията и предпоставките за разговор измежду следващите ненужни избори ".

Според Стефан Янев лидерската среща е значима, само че малко закъсняла. Убеден е, че този разговор е нужен, даже да вървим към предварителни избори.

Стефан Янев - ръководител на " Български напредък ": " Диалог и взаимодейстивие - това е смисълът на нашето наличие в паралента ".

В умозаключение Корнелия Нинова заключи, че не вижда болшинство за съставяне на държавно управление.

Корнелия Нинова - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": " От днешния диалог се вижда, че няма поддръжка за сформиране на държавно управление, т.е. ще отиваме на избори, т.е. ще оставим страната без бюджет, добре ".

Останалите партии, които не се включиха в срещата, направиха своя коментар пред медиите. Според " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " тази среща може да върне страната обратно във времето.

Асен Василев - ПГ на " Продължаваме Промяната ": " Чух поръчка за общо ръководство след изборите на ГЕРБ - Движение за права и свободи - Българска социалистическа партия, което автоматизирано значи, че това което видяхме като " хартиена коалиция ", за избора на Рашидов, като коалиция, която през днешния ден отстреля скоростно шефа на Сметната палата, тъй като им е неуместен, най-вероятно, в случай че вземе болшинство, ще си образува държавно управление и ще върне България обратно във времето ".

Христо Иванов - ръководител на ПГ на “Демократична България ”: " Когато направиш поръчка, че ще управляваш по-нататък преди изборите, ти се явяваш с това заричане. Ние се връщаме към " хартиената коалиция ". Към обединението на връщането обратно на страната. Ние не сме отказвали диалог. Ако има подтекст, в който ние можем да приказваме с госпожа Нинова и да я убедим да не прави това, бихме го създали, да. За да запазим България от такова ръководство ".

Според водача на " Възраждане " срещата, проведена от Българска социалистическа партия е била неправилен кръжок.

Костадин Костадинов - ръководител на ПГ на " Възраждане ": " Бойко Борисов е част от предишното на България. Нашите гласоподаватели не са ни пратили тук, с цел да беседваме с хора, които считаме за част от казуса, а не за част от решението ".

След срещата Корнелия Нинова събра Изпълнителното бюро и парламентарната група и взеха решение да върнат мандата неизпълен и че не плануват анулация на възбраната за обединения с ГЕРБ. Отиваме на избори, какво ще стане след тях - ще решат гласоподавателите, заключи Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР