София се присъединява към световната инициатива за солидарност с Украйна,

...
София се присъединява към световната инициатива за солидарност с Украйна,
Коментари Харесай

Шествие за Украйна - София става част от световна инициатива, осветяват МС, НС и НДК в синьо и жълто

София се причислява към международната самодейност за взаимност с Украйна, отдадена на втората годишнина от героичната опозиция на украинския народ против съветската експанзия. В нея вземат участие към 60 страни.

Тази вечер от 17:00 ч. в българската столица ще се състои протест с шествие под наслов " Украйна: Две години битка за живот, независимост и народна власт! Две години ЗАЕДНО и до успеха на Украйна ". Шествието ще тръгне от президентството, ще премине край историческата постройка на Народното събрание и ще стигне до Орлов мост.

След 18:00 ч. постройките на Министерския съвет, Народното събрание и НДК ще бъдат осветени в синьо и жълто – цветовете на националния байрак на Украйна

Международната самодейност беше подета от Световният конгрес на украинците, а у нас уредници са Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “, съдружие БОЕЦ и просветителният център „ Украински вулик “.

На митинга ще приказват председателката на „ Мати Украйна “ Олена Коцева, Георги Георгиев от съдружие БОЕЦ, Юлиана Кулюкина - шеф на „ Украински вулик ", представителят на Атлантическия съвет на България капитан I сан о. з. Васил Данов, журналистът Иво Инджев, представителят на неофициалната група „ Освобождеине “ Иван Панчев, Народно събрание също ще изпрати собствен представител. Очаква се към тях да се причисли и някогашният министър на защитата Николай Ненчев в случай че успее да се върне в София за началото на проявата.
Желаещите да създадат дарения ще имат такава опция – както за украинската войска, по този начин и за филантропични дела.
Украинските воини, които напуснаха Авдиивка имат насъщна потребност от нова екипировка.
Освен това се събират средства за протезиране – към 200 хиляди души в Украйна имат такава нужда. Сред тях има над 1200 деца.

За страдание страната ни към момента не е предоставила обещаните на Украйна 100 БТР-а, които трябваше да са на фронта през предходната есен. Не сме изпратили даже квалифицираните зимни ръкавици за украинските бранители, за които дори не е нужен профилиран превоз.

От 2022 година насам Украйна е получила едвам 30-40% от обещаната интернационална помощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР