Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов заяви, че няма да

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов заяви, че няма да
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Няма да присъстваме на лидерската среща, отиваме на избори

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи, че няма да отиде на лидерската среща за третия мандат, проведена от " Българска социалистическа партия за България ".

Иванов посочи, че от групировката не отхвърлят диалог със социалистите, само че биха предпочели да проведат среща в двустранен формат.

Той добави, че възможностите Българска социалистическа партия да получи поддръжка за мандата от " Демократична България " не са огромни, заради огромните разлики, които имат двете обединения.

" На този стадий за такава лидерска среща не виждаме условия ние да си включим. Ако тя (Нинова) има предпочитание да разговоря с нас, ние сме отсреща за подобен диалог. Ние не виждаме какво тази обща среща ще създаде. Ако търси нашата поддръжка, ние имаме ясни политически цели и по множеството от тях имаме разлики с Българска социалистическа партия.

Разговорите би трябвало да се вършат във формат, които ще създаде деяние и ще създаде резултат. Просто диалози, с цел да покажем, че си приказваме и да се разотидем по-късно на избори, тъй като действителността е това, не виждам какво ще донесе.

Ако тя(Нинова) желае, може да проведем среща и в тристранен формат с " Продължаваме промяната ". Не може това Народно заседание да създаде консенсус, който да излъчи държавно управление. На изпроводяк в този момент, дето се вика, с изключение на една панихида, не виждам какво тъкмо можем да създадем. Отиваме на избори, това е действителността. Ако някой търси нашата поддръжка - отсреща сме за диалози.

Осведомени сме, че те са взели мандат за договаряния, нашите партии в обединението също ще проведат своите конгреси, на които ще получим мандат и ще водим диалози, които са ориентирани към това по какъв начин най- добре да отговорим на въпроса за лъчение на демократично реформаторско амбициозно ръководство на България в идващия политически цикъл.

За нас е ясно, че би трябвало да се търси кооперация и взаимоотношение, само че е значимо и да запазим физиономиите си ", сподели Христо Иванов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР