Сагата около забраната на рекламата на хазартни игри, която беше

...
Сагата около забраната на рекламата на хазартни игри, която беше
Коментари Харесай

Радев за Закона за хазарта: Едно е ясно, прибързаното законодателство невинаги води до желания резултат

Сагата към възбраната на рекламата на хазартни игри, която беше утвърдена от Народното събрание предходната седмица, може да продължи. Днес президентът Румен Радев не изключи опцията да върне закона за наново разискване в Народното събрание. Коментарът си той направи пред публицисти.
Радев не посочи какви са съответните съображения, които могат да го накарат да наложи несъгласие на възбраната. Държавният глава единствено загатна, че прекалено много се е бързало с приемането на възбраната. Той обаче не засегна тематиката за хазартната взаимозависимост, която беше главен претекст за възбраната.
" Този закон се преглежда от специалистите в президентската институция и вие ще разберете моето отношение, когато се произнеса със съответния декрет – дали прогласявам или натрапвам несъгласие. Едно е ясно - че бързото законодателство, а ние все виждаме такова преждевременно законодателство, не всеки път води до стремежи резултат ", съобщи президентът пред публицистите.
Забраната беше призната по самодейност на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и беше подкрепена с единогласие от останалите политически сили в Народното събрание. Мярката беше заложена в Закона за
хазарта, като измененията бяха утвърдени дефинитивно на изключително съвещание на Народното събрание на 30 април. Тя включва възбрана да се популяризират хазартни игри в радио и телевизионни стратегии, в печатни творби, електронни медии и интернет страници, както и на публични места, в това число фасади на здания. Забранява се също рекламирането върху всякакво държавно и общинско имущество.
Срещу мярката се оповестиха както засегнатия бизнес, по този начин и огромни медии, които се оказват съществено подвластни от облагите, които получават посредством рекламата на
хазартни игри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР