Родолюбци, патриоти, спасители, симпатизиращи на режима на Путин - никога

...
Родолюбци, патриоти, спасители, симпатизиращи на режима на Путин - никога
Коментари Харесай

Какво обещават новите спасители на България

Родолюбци, патриоти, спасители, симпатизиращи на режима на Путин - в никакъв случай до момента толкоз доста политически сили с националистически и/или русофилски профил не са щурмували избори. Такъв е геномът на най-малко една трета от 34-те партии и обединения, регистрирани за присъединяване в предварителния парламентарен избор и евроизборите на 9 юни.

На предходните избори за Народно заседание на 2 април м.г. от 26-те, които ЦИК позволи, с блестящо национал популистко оперение, което в България нормално върви с латентно или изявено русофилство, бяха десетина от участниците. При това, без да броим Българска социалистическа партия, която също се бори за този избор, без АБВ, и без “Левицата! ”.
Растат правопропорционално на скептицизма
Техният брой се усилва правопропорционално на растящия евроскептицизъм в България – страна, която е измежду най-уязвимите страни-членки на Европейски Съюз във връзка с съветското въздействие и с най-слаби европейски настроения. Тези констатации на оповестеното предходната година изследване “Европейски компас на настроенията ” на Европейската културна фондация и Европейския съвет за външна политика се удостоверяват и от други проучвания.

След поредност предварителни избори - шест за три години - и поредност политически провали социолозите установяват отчаяние измежду съвсем половината българи, отлив на гласове както от партии на статуквото, по този начин и от тези, които се родиха от устрема да бъде разрушен монополът му. Разширява се нишата за “новите ” спасители, претендиращитe да съставляват “добрия народ ” против “лошия хайлайф ”, които дават обещание да върнат достолепието на българите и също по този начин да ги върнат “при корените ”, комбинаторите на леви и десни лозунги – национализация, само че и повече държавна благосъстоятелност и мигрантите вън. Някои не поддържат военната помощ за Украйна и плашат, че скоро България влиза във война, други са по-гласовити в рецензиите към европейските политики. Но всички твърдят, че се борят против мафията в страната.
Клонингите
Тези обединения никнат съвсем като уеб страниците „ гъби “. Отцепници от “Има подобен народ ” сътвориха “Български гласъ ” и МЕЧ (Морал, единение, чест). Създателят на селището “Исторически парк ” в община Ветрино Ивелин Михайлов, непосредствен до ръководителя на “Възраждане ” Костадин Костадинов, пое независим курс предишното лято и в този момент дружно с някогашния чиновник на НСО Николай Марков са лица на партия “Величие ”. Кузман Илиев “потегли ” от Вътрешна македонска революционна организация, а към този момент дебютира със своя план “България може ”. А през март същият Ивелин Михайлов и Марков се снимат с Кузман Илиев и заявяват, че ще поддържат самодейностите на “България може ”. На срещи изясняват, че могат да си партнират и с “Пряка народна власт ” на Петър Клисаров.

Те може и да съумеят да откъснат живо месо от “Възраждане ” - третата политическа мощ в 49-ото Народно събрание, а не изключените трима депутати и четирима общински съветници, основали “Алтернатива за България ”. Нито пък останалите като “За Велика България ”, “Български напредък ”, „ Коалиция Неутрална България “ (русофили и комунисти), “Народна партия Истината и единствено истината ”, Български народен съюз, “Правото ”, “Пряка народна власт ”. Дори ВМРО-БНД не са сериозна конкуренция заради една причина - не разполагат с ноу-хау на “Възраждане ”, което има Ивелин Михайлов. Въпреки че на локалните избори предходната есен “Величие ” се показа едва, получавайки едвам 143 гласа за общински съветници във Варна.

Но Михайлов и Николай Марков, който е и хоноруван учител в Нов български университет, не се отхвърлят. Крайморският град е люпилня на националистически обединения - там се учреди през 1991 година Българският бизнес блок на Жорж Ганчев, ВОЛЯ на Веселин Марешки, “Възраждане ” на Костадин Костадинов, в този момент и “Величие ”. Лицата на “Величие ” знаят, че партията на Костадинов е в топ 3 на политическите сили, които обират гневния избор на българите в чужбина - и единствено преди два дни се срещнаха с представители на общността във Англия, в зала, наета в лондонския Regent`s University.
Обещанията
Близо 4-часовата среща, предавана в канала на “Свободен глас ” в YouTube, не демонстрира присъстващите, а на уеб страницата липсват данни за екип и издател, също и адрес на “Свободен глас ”. Видеото обаче е фокусирано върху партийните водачи и техните гледни точки: тези избори са подготовка, само че “Величие ” ще взе участие - “така че в идната борба (избори, б.а.) в края на годината ще влезем готови ” - се споделя там. Става още дума за самостоятелност от еврото - “да си създадем паричен запас, с който да построим АЕЦ “Белене ” ”. И още: „ страната унизява българите, нарушители са вградени на всички равнища, да създадем България велика още веднъж “ - сходно на лозунга на Тръмп, с който влезе в Белия дом ( “Да създадем Америка още веднъж велика ”).

Наративът е в познатия жанр “ние можем ” - да установим здрав надзор, да спрем огромните обири, да управляваме огромни средства и прочие Както и Костадинов, който се подреди измежду протестиращите на площада през 2020 година - позициониран като съперник на статуквото, а Михайлов и Марков са наясно, че и те би трябвало да го създадат. Ивелин Михайлов изяснява пред българската общественост, че колекторската компания “С.Г. Груп преди 3-4 години е предходна още веднъж под въздействието на Пеевски и имат лични частни армии, които тормозят хората ”, а Марков - че “Доган, Пеевски и Борисов ” обезпечават на Брюксел “България да си мълчи ” и прочие
„ Избухване “ на 9 май
От 9 май “Величие ” възнамеряват да избухнат с 1 милион броя на вестник “Красива България ”, по сходство на онлайн вестника “Красиво Ветрино ” на Исторически парк. Ще опишем нещата, които сме създали и които считаме да създадем, изясни Михайлов на лондонската среща, защото “без медии няма да станат нещата, а против мен се изливат дезинформационни акции ”.

Наскоро блогърът Симон Милков обществено съобщи, че е сезирал институциите за Исторически парк - че не се заплащат налози, липсва всякаква отчетност, земите са получени по противоречив метод, няма доходи за общината. „ Това е финансова скица и фракция, която зарибява “, сподели Милков и също по този начин прикани да бъде тествана законността на договорката за терена на някогашния радиозавод “Черно море ” във Варна, където ще се строят пет кули по 25 етажа и е почнала продажба на жилища „ на зелено “.

В отговор Михайлов заплаши журналиста със съд, изясни, че теренът на завода е 45 дка и ще се строи „ Сити “ - град в града, удостовери, че има 25 ловни оръжия - множеството били ловни пушки. В няколко следствия изданието “Капитал ” разгласява разкази на ощетени вложители, данни за трупане на оръжие от “сектата ”, също и че физически лица теглят заеми от голям брой банки по едно и също време, с цел да поддържат финансовата скица на “Исторически парк ”. Според “Свободен глас ” пък повода за изявленията са планове за ветроенергийни паркове.

В Лондон Николай Марков съпостави “Исторически парк ” с “История Славянобългарска ” на Паисий. Имаше ръкопляскания. На кого този път ще повярват унизените и гневните?

***

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР