Решението за интегриране на RAM на дънната платка има съществени

...
Решението за интегриране на RAM на дънната платка има съществени
Коментари Харесай

4 причини паметта да се запоява на дънната платка


Решението за консолидиране на RAM на дънната платка има основни предимства 
(снимка: CC0 Public Domain)

Инженер от HP изясни за какво производителите на преносими компютри избират да запояват оперативната памет (RAM) на дънната платка. Подобно решение има четири преимущества против два минуса.

Ако по-рано производителите на преносими компютри запояваха RAM на дънната платка основно в тънки и леки модели (ултрабуци), в този момент тази процедура се популяризира до мощни портативни компютри за игри, чийто корпус е кадърен да побере няколко слота за RAM модули.

И по този начин, няма слотове за RAM в новите ROG Zephyrus G14, Dell XPS 14 и XPS 16, както и в доста други модели. Защо производителите вършат това? Хавал Отман, старши инженерен шеф в HP, изяснява преимуществата и минусите на този метод. Неговото мнение е представено от IT Home.

Предимства на интегрираната RAM:

Недостатъци на интегрираната RAM:

Както се вижда, преимуществата надвиват, изключително като се има поради, че единствено дребен % от потребителите надграждат преносимите компютри си. Обикновено хората купуват компютър с концепцията да го употребяват безпроблемно 3-4 години и в редки случаи вършат избор с мисълта за следващ ъпгрейд.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР