Президентът на САЩ Джо Байдън и израелският премиер Бенямин Нетаняху

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и израелският премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Байдън разговаря с Нетаняху, тъй като израелците изглеждат по-близо до офанзивата в Рафах

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и израелският министър председател Бенямин Нетаняху са разговаряли по телефона, сподели представител на Белия дом, защото Израел наподобява по-близо до започване на атака в южната част на Газа град Рафа.

Говорител на Съвета за национална сигурност сподели, че господин Байдън повтори загрижеността на Съединени американски щати по отношение на нахлуването в Рафа - където повече от милион цивилни от други елементи на Газа се укриват след седем месеца война, провокирана от Хамас през октомври 7 офанзива против Израел — и сподели, че има вяра, че прекратяването на огъня с Хамас е най-хубавият метод за отбрана на живота на израелските заложници, арестувани в Газа.

Призивът пристигна часове преди господин Байдън да одобри краля на Йордания Абдула II за частна среща на обяд в Белия дом.


В неделя господин Нетаняху отхвърли интернационалния напън за прекъсване на войната в Газа в пламенна тирада, отбелязваща годишния ден в памет на Холокоста в страната, заявявайки: „ Ако Израел бъде заставен да стои самичък, Израел ще с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР