През миналия месец компанията SpaceX на Елън Мъск успя да

...
През миналия месец компанията SpaceX на Елън Мъск успя да
Коментари Харесай

Ракетата на SpaceX е готова да излети отново

През предишния месец компанията SpaceX на Елън Мъск съумя да изстреля и приземи ракетата си Falcon 9. Оказва се, че ракетата се намира в чудесно положение и е подготвена да полети още веднъж.

В началото на тази година основният изпълнителен шеф на SpaceX заяви в Туитър, че Falcon 9 е в прелестна форма, макар че е летяла до пъкъла и назад. По ракетата не са открити никакви вреди.

За да потвърдят, че всички съставни елементи работят, от компанията са възнамерявали неподвижен тест, който включва запалването на моторите, само че без изстрелване. Всъщност доста е евентуално тъкмо тази ракета да не полети още веднъж, тъй като от SpaceX ще желаят да я запазят като монумент на историческото софтуерно достижение.

Целта да се научим да приземяваме ракети е да може да ги използваме още веднъж, вместо да ги изхвърляме в океана единствено след едно потребление. А успеем ли да създадем технология, посредством която да ги използваме безвредно по няколко пъти, пътуването в космоса ще стане доста по-лесно и на ниска цена.

От SpaceX възнамеряват до края на 2016 година към този момент да са изстреляли една ракета два или повече пъти, оповестява SpaceNews.

Popular Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР