Порто Алегре — От горе до долу спасителите претърсват сградите

...
Порто Алегре — От горе до долу спасителите претърсват сградите
Коментари Харесай

Броят на загиналите от наводнения в Бразилия наближава 90, докато спасителните усилия продължават сред небостъргачите на Порто Алегре

Порто Алегре — От горе до долу спасителите претърсват постройките в Порто Алегре за жители, блокирани в жилища или на покриви, защото невижданите наводнения обърнаха улици на бразилския мегаполис в реки. В квартала Саранди в столицата на щата пожарникарите първо изтеглиха хората, които са намерили леговище на покривите на жилищни здания, по-късно влязоха при тези на по-високите етажи вътре.

„ Сега евакуираме тези от втория и трети етажи “, сподели Даниел Батиста да Роча, пожарникар от потърпевшия от наводненията южен щат Рио Гранде до Сул пред Агенция Франс Прес по време на претърсването в неделя. Но задачата е комплицирана в град с доста високи здания, необятни булеварди и към 1,4 милиона поданици.

„ Има доста вода... дълбока е. (Спасителните) лодки пътуват на същата височина като захранващите кабели, тъй че, с цел да се движим, би трябвало да прережем кабелите “, сподели Роша, облечен в неопренов костюм, избавителна жилетка и жълт шлем.

Наводненията са умъртвили минимум 83 души. в щата до п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР