Лесни упражнения в подкрепа на дълголетието, за щастлив и изпълнен

...
Лесни упражнения в подкрепа на дълголетието, за щастлив и изпълнен
Коментари Харесай

 Не мога да спра да танцувам: 102-годишна баба споделя тайната на дълголетието 


Лесни извършения в поддръжка на дълголетието, за благополучен и изпълнен с придвижване живот
Дълголетието зависи освен от гените, само че и от грижите, които поставяме за себе си, както и от метода, по който се усещаме през по-голямата част от живота.

Англичанка, която скоро ще навърши 102 години, показа по какъв начин е постигнала дълголетието и на какво се дължи нестихващото ѝ благополучие. Основното, съгласно столетницата Динки Флауърс, са разходките и танците всеки ден. Щастливата баба Флауърс (между другото, нейното фамилно име на британски значи „ цветя “) е професионална танцьорка и към момента преподава в личната си танцова школа, поддържа връзка с щерка си Сара и четиримата си внуци.

Тя е претърпяла петима монарси и 22 министър-председателя през дългия си живот. Планира да отпразнува рождения си ден на чай със фамилията и приятелите си в хотел покрай дома ѝ.

– Не мога да спра да танцувам! – споделят дълголетницата. – Препоръчвам на всички да танцуват и да се движат, с цел да са във форма, както и с цел да са здрави. Не стойте на едно място! Танците удължават живота! Те и хубавият безоблачен ден носят наслада и успокоение на мозъка и душата.

Жизнерадостната бабичка е сигурна, че човек може да се научи да танцува на всяка възраст. „ Това сигурно ще ви помогне да запазите тялото и духа си млади “, добавя баба Динки Флауърс.

Друга нейна загадка е, че предава опита си на други генерации. Баба Флауърс всеки ден води уроци по танци с възпитаници от всички възрасти и макар че някои от придвижванията ѝ не са както преди, тя към момента може да прави „ лястовица “.

Дълголетието се разпознава по това кой и какъв брой дълго може да резервира равновесие на един крайник
Когато танцувате, това ви разрешава да изхвърлите насъбраните страсти и да изразите усеща си, сигурни са учените от Харвард. Освен това танците оказват помощ за съгласуване на разнообразни елементи на мозъка, освобождение от напрежението и възстановяване на салдото. По време на танцовите придвижвания мозъкът в действителност получава наслаждение – освобождава се хормонът серотонин, образуват се нови невронни връзки, което също укрепва паметта.

Друго изследване допуска, че тези, които танцуват, имат по-висока костна минерална компактност и мускулна мощ. При тях се следи и по-нисък риск от рухвания и сърдечно-съдови болести, което е изключително значимо за хората от по този начин наречената „ златна “ възраст.


Джулиет Старет
Световната шампионка по рафтинг и фитнес треньор Джулиет Старет в нейната публикация „ 16 ежедневни придвижвания, които вършат тялото ви щастливо “ също поддържа дълголетната баба.


Ето 5 лесни извършения, които изпълват тялото с наслада от придвижването и живота
1. Поза дърво

Опитайте да стоите на един крайник в продължение на 20 секунди, след което сменете краката. Свободният крайник може да се опре в опорното бедро или може да го държите обтегнат, съгласно както ви е комфортно.

2. Скок – подскок

Скачането на въже е превъзходен метод да подобрите уменията си за баланс. Вярно е, че в случай че не сте го взимали в ръце дълго време, може да се изнервите малко. Затова, поставете ръце върху налична опора, като маса, да вземем за пример. Повдигнете се и се пробвайте да скачате единствено на пръсти, без да спускате петите.

3. Ходенето е основата на основите
Ходенето освен натоварва отмерено костите, ставите и мускулите, само че и усъвършенства кръвообращението и облекчава психическото напрежение. Освен всичко друго, оказва отлично въздействие върху съня. С вървене непотребните килограми също си отиват от вас! Изкачванията по стръмни улици или лекото увеличение на темпото ще оказват помощ за трениране на сърцето и кръвоносните съдове.

4. По-малко седнали, повече изправени

Проучванията демонстрират, че хората, които седят повече от шест часа дневно, са по-склонни да умрат от сърдечно-съдови болести, в сравнение с тези, които седят по-малко от три часа дневно. Тоест, смятайте че тренировката е отишла напразно, в случай че през останалата част от деня сте неподвижни. Добра опция е, в случай че може да работите изправени понякога, разполагайки преносимия компютър или компютъра на висока маса.

Ако това не е допустимо, дайте си отмора от седенето денем: изкачвайте се по стълби вместо да ползвате асансьор, направете няколко клякания, разтегнете врата, раменете и таза.

Между другото, даже елементарното въртене на стола оказва помощ да се изгорят повече калории, в сравнение с да седите неподвижно на трибуквието. Проучване на Клиниката за затлъстяване към Държавния университет в Аризона откри, че спрямо легналото състояние, седенето усилва разхода на сила единствено с 6%, до момента в който седенето и нервното придвижване изгарят 54% повече калории.

5. Стегнете дупето

Тази част от тялото заслужава да се тренира с нараснало внимание. И даже освен поради естетиката. Седалището – огромните мускули в задната част на тялото – управляват таза, тъй че тялото да не се накланя напред и долната част на гърба да не се извива. Затова стягането на задните елементи е доста потребно за стойката и за тонуса на бедрата. Можете да ги стиснете за пет секунди и да се отпуснете, до момента в който чакате автобус на някоя спирка или в метрото, до момента в който миете чинии или си миете зъбите, предлага фитнес треньорката Джулиет Старет.

Източник: ayzdorov. ru

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР