Отдавна се носят легенди за жестокостта и влиянието на престъпните

...
Отдавна се носят легенди за жестокостта и влиянието на престъпните
Коментари Харесай

Шведските банди разцъфтяха заради особената работа с полицията

Отдавна се носят митове за жестокостта и въздействието на незаконните групировки в Швеция, които не се вписват добре в концепцията за тази страна като просперираща страна. Но едвам неотдавна беше разкрита една от „ тайните на триумфа “ на проведената престъпност: намерили специфичен метод към полицията. Не са парите, а любовта.

Миналата година в Швеция са регистрирани над 1,5 милиона разнообразни закононарушения – с 4% повече от 2022 година За страна, чието население даже не доближава 11 милиона души, това е доста. Още през есента министър-председателят Улф Кристерсон назова обстановката с престъпността „ пагубна “.

Според министъра на правораздаването Гунар Щрьомер проведените незаконни групи в цялата страна имат общо 30 хиляди членове. Като цяло, съгласно специалисти по криминология, 62 хиляди души са свързани по някакъв метод с незаконната общественост. За съпоставяне, цялата шведска полиция има единствено 22 хиляди чиновници, в това число чиновници и обвързван личен състав. Според някои оценки действителният състав на чиновниците на реда е не повече от 11 хиляди души.

Не напълно Скандинавия

Британският канал “Скай Нюз ” пусна специфичен репортаж за шведската проведена престъпност. По-специално, журналистът беседва с мъж от Близкия изток на име Адам, който прави закононарушения от деветгодишна възраст. Той описа какъв брой можете да спечелите в Швеция, като изпълнявате поръчки за убийства или побои.

„ Ако простреляте някого в крайници, ще получите 50 хиляди крони. Преди това предлагаха милион крони за ликвидиране, само че в този момент цените паднаха доста, има доста хора, които желаят да изкарат спомагателни пари по този метод “, като че ли се оплаква гангстерът.

Самият Адам не е доста обезпокоен за живота си, защото съумял да убие множеството от враговете си. „ Вече съм направил доста закононарушения и съм бил в пандиза няколко пъти... Виждал съм убити хора. Видях по какъв начин починаха, бяха ранени, по какъв начин майките им плачеха от обезсърчение “, споделя мъж, спечелил 2 милиона крони от сходни поръчки. „ Не се виждам без тайфа - там съм в семейство “, заключи той.

Шведската полиция сподели на същия кореспондент, че нарушителите са имали голям брой оръжия в ръцете си - от антични револвери до най-модерните модели. Значителна част от този боеприпас идва от страните от някогашна Югославия. И демонстрираха реклама в обществените мрежи, в която против сумата от половин милион оферират мъж с шапка на “Гучи ” (традиционен детайл от облеклото на членовете на банди в Швеция) да убие човек на място, посочено от клиента.

„ Много банди се развъждат като ракови кафези. Една тайфа става две. Две банди стават три - тъй като непрекъснато се карат и мамят. И умират хора, които нямат нищо общо с техните спорове. Всичко това наподобява на война с ниска активност “, споделя Поларевиус, почитан чиновник на шведската полиция.

В средата на април доста звук провокира убийството на 39-годишния поляк Микаел Яницки, който живя в Стокхолм. Заедно със сина си той карал колела към състезателен комплекс и в под земята проход се натъкнал на членове на младежка тайфа. Възникнала кавга, след която Яницки бил прострелян в главата пред очите на 12-годишния си наследник. Самият министър председател обърна внимание на тази покруса и елементарните шведи организираха протестен протест в Стокхолм, настоявайки управляващите да подсигуряват тяхната сигурност.

Швеция е много рискова страна по скандинавските стандарти и що се отнася до престъпността, от дълго време не се вписва в стандарта за благосъстоянието на Северна Европа.

В същото време преустройството на сферите на въздействие в незаконния свят се прави с оптималната свирепост, никой не е сюрпризиран от убийствата на фамилии на членове на конфликтни фракции. Най-големите банди, които преобладават в своите региони (като “Фокстрот ” в Упсала или “Шотаз ” в стокхолмското предградие Ринкебю), са толкоз наранени от кърваво принуждение през последната година, че в този момент интензивно набират нови членове.

Бандите се попълнят основно от мигранти. В предишното локалното миграционно законодателство се смяташе за едно от най-либералните в света. Най-голямата група „ нови шведи “ са имигрантите от Азия – над 855 хиляди души, като преди всичко са някогашните сирийци. Други 253 хиляди души, съгласно миналогодишната статистика, са африканци в първо или второ потомство.

Тайната съставна част е любовта

От време на време шведските медии провеждат „ откриване “ на активността на правоохранителните органи, които по едно и също време получават заплати от страната и рушвети от незаконни групи. В Швеция не е извънредно нарушителите да притеглят полицайки във връзки и по-късно да ги употребяват, с цел да получат информация. “Дагенс Нихетер ”, най-големият шведски всекидневник, разгласява просторен материал по тази тематика. Твърди се, че банди от мигранти са организирали цяла система, която е работила за съблазняване на полицайки.

Една от служителките на реда влезнала в любовна спекулация с двама членове на бандата на известния мафиот Рава Маджид, по прякор „ Кюрдската лисица “. Това е един от най-влиятелните шведски нарушители, само че през последните няколко години е заставен да управлява бандата си от Турция. Когато се схванало, тя се отървала много леко - платила санкция и подала оставка.

Друга нейна някогашна колежка, следователка, имала два пъти повече любовници мафиози, т.е. четирима, и тя водила делото на един от тях. Резултатът е същият - единствено санкция и оставка.

Лекотата на наказването в такива случаи е част от заболяването. Имало е случай, когато полицейските началници са знаели за приключване на вътрешна информация на улични банди, само че първо употребявали забележка, а по-късно уволняване, без да издигнат обвинявания. На подслушвания от полицията телефон на нарушителя се обадила друга жена от Министерство на вътрешните работи и предизвестила, че го търсят за ликвидиране, осъществено предходния ден. Тя също е санкционирана, само че даже не е уволнена. Ръководството направило неодобрение, като чисто и просто споделило, че сходно действие е неточно.

Общо от 2018 година насам са открити 514 случая на приключване на информация от полицията към нарушителите. Само в тридесет случая това води до уволнения, а четиринадесет служители на реда са осъдени по наказателния закон.

Намалените стандарти за набиране на полиция и държавните цели за „ етническо разнообразие и тъждество сред половете “ са нараснали в допълнение рисковете, споделят някои.

“Дагенс Нихетер ” беседва и с юрист Йенс Лапидус, съгласно който мащабът на приключването на информация се усилва. Престъпниците употребяват скица за съблазняване на овластени дами освен в полицията, само че и измежду правосъдните чиновници и чиновниците на шведските общини.

“Това е рисково за нашата народна власт. Хората рискуват да изгубят религия в обществото. Повечето от нашите служители на реда са лоялни и отлични, само че приключването на информация се трансформира в необятно публикуван проблем. Това се случва отдавна в Южна Европа, само че в този момент е станало всекидневно и в Швеция “, оплаква се Мартин Валфридсон, началник на отдела за вътрешни следствия на шведската полиция.

Между другото, от декември предходната година шведската полиция се оглавява от жена - 60-годишната Петра Лунд. Журналистите се пробваха да схванат нейното мнение по отношение на казуса. Лунд призна, че подобен има.

„ По време на работата си в правосъдната система видях известна доверчивост и недоумение на този вид закани. Всичко това провокира дълбока угриженост и изрично не може да се толерира. Сексуалните връзки сред служители на реда и гангстери са изцяло неприемливи “, споделя Лунд.

Като контрамярка Швеция вкара специфичен курс за дами служители на реда, с цел да могат да противодействат на любовните вълшебства на нарушителите. Не се знае дали това ще помогне.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6567Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед9492Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед56443Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед38412Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед74855„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед92472Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76721Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР