От Кремъл разпращат покани за инаугурацията на Владимир Путин. Тя

...
От Кремъл разпращат покани за инаугурацията на Владимир Путин. Тя
Коментари Харесай

Путин покани европейски лидери на церемония за петия му мандат

От Кремъл разпращат предложения за инаугурацията на Владимир Путин. Тя ще се състои на следващия ден, на 7 май, заяви ръководителят на комисията по регламента и организацията на парламентарната активност на Съвета на федерацията Вячеслав Тимченко пред ТАСС.

 

" Всички сенатори са поканени на встъпването в служба на президента и ще бъдат подложени на PCR тест предния ден ", означи Тимченко.

 

Съгласно закона, определеният президент стартира да упражнява пълномощията си след приключването на шестгодишния мандат от встъпването в служба на предходния държавен глава. През 2018 година Владимир Путин встъпи в служба навръх 7 май.

 

Поканите за церемонията по встъпването на Владимир Путин в петия му президентски мандат са получени в делегацията на Европейски Съюз в Москва, както и от страните членки, заяви представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано.

 

Той съобщи, че сега се разисква какъв да бъде общият отговор, само че посочи, че висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел по-скоро е срещу присъединяване на Европейски Съюз в церемонията.

Стано назова оповестените от Кремъл учения с нуклеарно оръжие на границата с Украйна " продължение на безотговорното държание на Русия и още едно доказателство, че тя е заинтригувана от спомагателна ескалация на обстановката, провокирана от нейната противозаконна експанзия ".

 

На въпрос за възможната подготовка за разрушаването на Кримския мост от украинските въоръжени сили Стано акцентира, че Украйна се бори за оцеляването си и има законното право да се отбрани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР