Обръщаме се за съвет към д-р Бранимир Кирилов и искаме

...
Обръщаме се за съвет към д-р Бранимир Кирилов и искаме
Коментари Харесай



Обръщаме се за съвет към д-р Бранимир Кирилов и искаме да знаем как да се справим със страха

Обръщаме се за съвет към доктор Бранимир Кирилов и желаеме да знаем по какъв начин да се оправим със страха на детето от зъболекарския кабинет. Като създател и основен експерт в дентална клиника Medical Dent и човек с повече от 25 годишен опит, той ни разкрива, че ключът е в вярната връзка с детето и постоянната хигиена. Неслучайно, за повече от 18 години, клиниката въвела за първи път в България лекуването на деца под медицински сън, се е утвърдила като водещ фактор в детската стоматология, а екипът й от експерти е потвърдил, че може да се оправи и с най-сложния проблем и да върне усмивката на всяко дете.

Д-р Кирилов, какво съветвате родителите, в случай че тяхното дете има боязън от зъболекаря? Какво е значимо да знаят те, с цел да превентират появяването на боязън в детето от визитата при ортодонт?
Основното и най-важно е детето навременно да бъде заведено на ортодонт и да бъде научено да се грижи за зъбите си вярно. В началото родителите могат да му покажат по какъв начин да го прави под формата на игра, а по-късно да го оставят единствено да упражнява и ползва показаната техника. Хигиената е значима част от профилактиката на страха! Това понижава рискът от поява на кариес и по този начин детето дълго време няма да се нуждае от лекуване на зъбите.
Ако въпреки всичко се стигне до такова, родителите играят значима роля, тъй като би трябвало вярно да споделят идното лекуване. Думи като – „ няма ужасно “, „ не се притеснявай “ и „ няма да боли “, не би трябвало да се употребяват, тъй като детето в действителност чува тъкмо противоположното – „ може и да боли “, „ значи е ужасно “ и така нататък Така самите родители могат да основат причина детето да пристигна квалифицирано за нещо ужасно. От там, то ще възприема и проучва всичко идно към лекуването му изцяло неправилно.
Когато аз персонално споделям с нашите дребни пациенти, постоянно организирам диалога като представям отговорностите и на двете страни. Това значи, че поемам уговорката пред детето, че няма да разреша да изпита болежка по време на прегледа и лекуването. Давам заричане, само че желая и подпомагане, подавайки ангажимент и към него – да ми сътрудничи. Нямам случай в сходен диалог, връзката да е била несполучлива.
Бих обобщил по следния метод – мийте зъбите на детето постоянно и комуникирайте вярно с него на тематика дентална профилактика и лекуване, единствено по този начин ще превентирате страха от зъболекаря.

Д-р Кирилов, можете ли да ни кажете - има ли метод страхът от зъболекаря да бъде преодолян при децата, в случай че той към този момент се е появил?
Ако страхът към този момент се е появил и е толкоз огромен, че лекуването би било мощно затруднено, то решението е медицинският сън. По този метод имаме опция да излекуваме пациента и той да възвърне здравето си. Опитът ми демонстрира, че след няколко случая на медицински сън, пациентите преодоляват страха си и по-късно можем да продължим да работим с тях единствено с локална анестезия.

При какви други случаи, с изключение на при мощен боязън от дентални операции, се ползва медицинският сън?
Когато тежестта на операцията го изисква, прилагаме медицински сън. При нужда от по-големи намеси и работа по 4 до 6 часа, бих предложил лекуване под медицински сън, с цел да не остават операциите травматичен спомен в детето. Същото важи и за по-възрастните пациенти.

Безопасно ли е лекуването под медицински сън и какъв брой постоянно може да бъде прилагано то при деца?
Лечението под медицински сън е изцяло безвредно и може да бъде прилагано всекидневно. Медикаментът, употребен за задачата, се разгражда от организма и не оставя никакви трайни вреди.

Какви проблеми могат да се лекуват под медицински сън и какъв брой време може да бъде детето под такава седация?
Под медицински сън може да се прави всичко – лекуване на кариес, подготовка за фасети или корони, имплантологично лекуване. Всяка една операция може да бъде осъществена изцяло безболезнено и без противен спомен за нея посредством този способ. Нямаме ограничаване за типа на процедурата. Продължителността на работа под медицински сън общоприетоо е към 4-5 часа.

Какви са преимуществата на медицински сън и за какво да изберем този способ на лекуване за детето си?
Комфортът е най-голямото преимущество на лекуването под медицински сън. Така отстраняваме страха и даваме опция на лекаря да си свърши качествено работата си и да докара пациента до положително дентално здраве. С постоянна контролни прегледи по-късно, детето може да се радва на здрави и бели зъби. За задачата сме основали, настрана от Medical Dent, профилиран център за профилактика и професионално разчистване – Dental Care Center, в който нашите подготвени експерти могат да оказват помощ и в избора на подобаваща четка за зъби и да покажат вярната техника за миене на зъбите.

За повече информация, посетете:

Запишете час за безвъзмездна консултация от 15.06 до 30.06 или на телефон: +359 2 473 8792

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР