Неидентифицираните летящи обекти (НЛО) предизвикват толкова много безпокойство през последните

...
Неидентифицираните летящи обекти (НЛО) предизвикват толкова много безпокойство през последните
Коментари Харесай

„От въздуха се потапят в морето“: Бивш контраадмирал предупреждава за извънземни под водата

Неидентифицираните летящи обекти (НЛО) провокират толкоз доста безпокойствие през последните години, че даже НАСА започва нескончаем план, с цел да разбере какво съставляват те.

Според някои специалисти обаче фокусът би трябвало да се реалокира от небето към морето, разяснява английското издание The Telegraph.

Бивш началник на  Националната организация за океански и атмосферни проучвания (NOAA) пуска сонда измежду неидентифицирани подводни обекти (USO) и по-специално на морското дъно край крайбрежията на Калифорния.

Тимъти Галодет, който е и някогашен контраадмирал от Военноморските сили на Съединени американски щати, прекарва последните 18 месеца в интервюиране на десетки моряци, подводничари, боен личен състав и членове на бреговата защита на Съединени американски щати. Всички те споделят, че са виждали неидентифицирани кораби във водата.

През 2019 година край крайбрежията на Сан Диего в Южна Калифорния е следен обект с тъмна форма , който се движи бързо във въздушното пространство, преди да се потопи във водата.

При случай през 2004 година, наименуван Tic Tac , водачи от Военноморските сили на Съединени американски щати виждат транспортен съд с форма на известните бонбони, който се носи над водата край крайбрежията на Калифорния.

Чрез проучване със сонар е открита необикновена траншея (дълъг, стеснен и бездънен ров) на морското дъно - като че ли обект със същата форма се е блъснал в подводен било, а по-късно се е плъзнал до прекъсване.

Тимъти Галодет възнамерява да изпрати подводница с дистанционно управление на това място, с цел да ревизира дали има някакви предпоставки за открития феномен.

„ Не мога да обясня появяването на тази форма по тази причина желая да употребявам ROV (дистанционно ръководено подводно транспортно средство), посредством което да снима видео на мястото “, разяснява той пред The Telegraph.

„ Това може да ни разреши да открием подробни характерности и да разберем по какъв начин се е образувало. Все още никой не се е съгласил да даде транспортен съд или ROV. Хипотезата е, че може да се е образувало от взаимоотношение на НЛО (неидентифицирани летящи обекти) или на Неправителствени организации (неидентифицирани подводни обекти) с морското дъно.

Галодет счита, че доказателства за Неправителствени организации може да има в звукови данни на Военноморските сили на Съединени американски щати, само че сега те са класифицирани.

„ Не съм виждал подписи върху такива данни, само че някогашен офицер в подводница, с който съм разговарял, е виждал “, споделя той.

В края на март Тимъти Галодет, мозъчният концерн Sol Foundation, група от учени, военни и държавни чиновници, ангажирани с проучването на НЛО, разгласяват отчет за неидентифицирани подводни обекти.

Групата приканва следствията за тях да бъдат превърнати в народен приоритет  за държавното управление на Съединени американски щати и твърди, че подводните аномалии заплашват морската сигурност.

Докладът разказва случай в Агуадила, Пуерто Рико, при който система за термично изображение на аероплан на митническата и гранична работа на Съединени американски щати засича бързо движещ се обект, който навлиза в Атлантическия океан.

„ Само за година и половина - откогато станах деен и започнах да интервюирам хора, срещнах десетки очевидци - търговци, военни, брегова защита, моряци и подводничари, които са следили неидентифицирани подводни обекти “, споделя Тимъти Галодет на събитие на Sol Foundation.

„ Все още нямам никакви публични данни. Това е идната стъпка. Но това са няколко десетки хора, които са виждали феномени в нашите океани – в разнообразни елементи на Тихия океан, в Мексиканския залив, Карибите, Средиземно море и Индийския океан, в Северния Атлантик и на източното крайбрежие. Това се случва и аз се пробвам да го схвана по-добре “, показва още някогашният контраадмирал.

Миналата година Конгресът на Съединени американски щати инструктира Министерството на защитата да проверява НЛО и сътвори нова работа, наречена All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO).

Доклад на националното разузнаване на Съединени американски щати също разкрива 274 наблюдения на НЛО от военни чиновници , които са регистрирани сред август 2022 година и април 2023 година

Тимъти Галодет споделя още, че през 2015 година, до момента в който е работил като основен метеоролог за Военноморските сили на Съединени американски щати, е получил систематизиран имейл, озаглавен „ Спешен проблем с сигурността на полета “ . Към него е било прикачено и видео, което демонстрира по какъв начин водачи на изтребител Hornet заобикалят на косъм конфликт във въздуха с НЛО.

Военноморските сили са се отказали да приказват за това.

Проф. Гари Нолан от Медицинския факултет на Станфордския университет, който помога за основаването на фондация Sol, споделя, че е време опасността да се одобри съществено.

  “ Обекти, снимани от сонар, се движат във водата доста по-бързо от нашите най-хубави подводници . Има и обекти, които са следени покрай повърхността на океана от водачи при прелитания. Наблюдавани са обекти, издигащи се от океана, от от палубите на военни или търговски кораби “, показва Нолан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР