Министрите на Обединеното кралство работят върху планове за увеличаване на

...
Министрите на Обединеното кралство работят върху планове за увеличаване на
Коментари Харесай

Обединеното кралство работи върху правила за обучение на модели на изкуствен интелект с творческа работа

Министрите на Обединеното кралство работят върху проекти за увеличение на прозрачността по отношение на метода, по който софтуерните компании образоват своите модели с изкуствен интелект, откакто креативните промишлености показаха угриженост, че работата се копира и употребява без позволение или такса.

Министърът на културата Луси Фрейзър сподели пред Financial Times, че държавното управление ще направи първия си опит да сътвори правила по отношение на потреблението на материали като телевизионни стратегии, книги и музика от групи с изкуствен интелект.

Фрейзър сподели, че министрите в началото ще се съсредоточат върху обезпечаването на по-голяма бистрота по отношение на наличието, употребявано от разработчиците на AI за образование на техните модели, което на процедура ще разреши на промишлеността да види дали работата, която създава, е ограбена.

Правителството на Риши Сунак е притиснато сред конкуриращи се цели за подсилване на позицията на Обединеното кралство като световен център за ИИ и отбрана н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР