Наскоро имах щастието да видя дъга в небето ... но

...
Наскоро имах щастието да видя дъга в небето ... но
Коментари Харесай

Лунна дъга

Наскоро имах щастието да видя дъга в небето... само че това беше на земята. Но да се види дъга на Луната е доста по-впечатляващо, нали?
 
Това забавно озображение е направено благодарение на орбиталния проучвателен уред Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). То показва резултата на дъга над лунната повърхнина с дължина от 120 км. Независимо от обстоятелството, че неотдавна на Луната откриха вода, тук капки няма. В този случай дъгата е реализирана от осветеността и ъгъла на снимане - фотографията е направена в миг, когато Слънцето е тъкмо над LRO и Луната, което направи допустимо да се следи така наречен опозоционен резултат.

Това е резултат на яркостта, който поражда, когато слънцето се намира тъкмо зад наблюдаващия благодареие на два резултата: първо, на повърхността не се вижда сянката, и въпреки това, светлината се отразява зад наблюдаващи, условно сблъсквайки се със себе си.

Получава се, замайващ резултат, посредством който Луната се показва в доста необикновен цвят. Според учения Брент Девин, тези облици не са просто красиви, те също са забавни от научна позиция. Те дават нови данни за проучвания: да вземем за пример, по какъв начин светлината взаимодейства с твърдите частици от повърхността при друга дължина на вълната.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР