На 6 май председателят на КНР Си Дзинпин и президентът

...
На 6 май председателят на КНР Си Дзинпин и президентът
Коментари Харесай

Лидерите на Китай и Франция се срещнаха с журналисти

На 6 май ръководителят на КНР Си Дзинпин и президентът на Франция Еманюел Макрон се срещнаха с публицисти след провели се диалози в Елисейския замък в Париж. Си Дзинпин означи, че договарянията са били ползотворни.

„ Съгласни сме, че китайско-френските връзки имат богата история, неповторима стойност и значима задача. През идващия стадий Китай и Франция ще укрепят стратегическата непоклатимост на двустранните връзки, ще употребяват необятния капацитет за взаимноизгодно съдействие, ще ускорят културния продан и ще реализиран по-голям консенсус във връзка с световното съдействие “, сподели Си Дзинпин. Говорейки за рецесията в Украйна, той прикани всички страни да възобновят контактите и разговора, последователно да изградят взаимно доверие и да поддържат навреме привикване на интернационална мирна конференция, приета от Русия и Украйна, с равноправно присъединяване на всички страни, в която да има заслужено разискване на всички мирни оферти.

Си Дзинпин разяснява и  израелско-палестинския спор, той прикани за неотложно обезпечаване на всеобхватно и стабилно преустановяване на огъня в Газа, поддръжка за устрема на Палестина да стане пълновръстен член на Организация на обединените нации, поддръжка за възобновяване на законните права на палестинската нация, обновяване на „ решението за две страни “ и реализиране на дълготраен мир в Близкия изток. Китайският ръководител означи, че през днешния ден светът не е спокоен. Китай, като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и виновна мощ, е подготвен да сътрудничи с Франция, употребявайки Олимпийските игри в Париж като удобна опция, с цел да се направи самодейност за световно преустановяване на огъня и войните.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5577Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед8483Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед55661Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед37864Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед74478„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед92419Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76615Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР