Москва вдигна паметник на покойния дългогодишен лидер на Куба Фидел

...
Москва вдигна паметник на покойния дългогодишен лидер на Куба Фидел
Коментари Харесай

Москва вдигна паметник на кубинския лидер Фидел Кастро, Путин говори за свободно развитие

Москва подвигна монумент на починалия дълготраен водач на Куба Фидел Кастро в квартал „ Сокол “, оповестява организация „ Интерфакс “. Паметникът беше открит персонално от президента Владимир Путин. Руският държавен глава назова създателя на актуалната кубинска страна Фидел Кастро именита фигура и напомни, че той е посветил живота си на битката за независимост на потиснатите нации. Откриването на паметника на Кастро е планувано да съвпадне с визитата в Москва на кубинския президент Мигел Диас-Канел Бермудес.

„ Спомням си доста часове диалози с него. Особено последния ни диалог през юли 2014 година Той говореше за неща, които са учудващо съзвучни с времето – времето на образуване на многополюсен международен ред. Че независимостта и достолепието не се търгуват. Всеки народ има право на свободно развиване, на избор на личен път и в един в действителност обективен свят не може да има място за тирания, обир и неоколониализъм “, продължи президентът.

Според интернационалните наблюдаващи тъкмо това отхвърли Русия с нападението си над Украйна и регистрират странният акцент в словото на Путин. Войната против прилежащата страна продължава към този момент съвсем девет месеца. Путин отхвърля историческата държавност на Украйна. За мощно задлъжнелия карибски остров Куба Русия е един от най-близките му съдружници и най-важните финансови спонсори. Диас-Канел благодари на съветската страна и на скулпторите за самодейността за основаване на монумент на Фидел Кастро. Кастро е един от водачите на кубинското революционно придвижване, който управляваше Куба от 1959 до 2008 година и умря през 2016 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР