Месец юни вече е тук и дойде времето да сменим

...
Месец юни вече е тук и дойде времето да сменим
Коментари Харесай



Месец юни вече е тук и дойде времето да сменим дънките с къси панталонки, за да се наслад

Месец юни към този момент е тук и пристигна времето да сменим дънките с къси панталонки, с цел да се насладим напълно на по-топлите дни. След като обаче сме се “крили ” от слънцето през зимните месеци, в този момент е време да подготвим кожата си уместно, с цел да ѝ придадем прохлада, да я тонизираме и тя да засияе.

1. Изберете подобаващ слънцезащитен крем и го използвайте всекидневно

Ултравиолетовите лъчи са главните виновници за смяната в текстурата и цвета на кожата, както и за нейното стареене. Последните изследвания демонстрират, че слънцезащитните кремове на минерална основа оферират много добра отбрана. Затова потърсете подобен с дейни съставки като цинков оксид или титанов диоксид и да е със слънцезащитен фактор 30 или по-висок. Важно е да го прилагате всекидневно като последна стъпка от утринната си рутина за красива кожа, освен това преди грима. Не забравяйте да вземете поради и това какъв брой дълго ще бъдете изложени на слънце денем. Ако работите в офис и бюрото ви не се намира покрай прозорец, няма потребност да си поставяте още веднъж слънцезащитен крем. Истината обаче е, че множеството ултравиолетови лъчи проникват през стъкло, по тази причина в случай че се намирате покрай прозорец, е целесъобразно да подновявате слънцезащитата си на всеки 4-6 часа. Ако пък прекарвате дълго време навън, този диапазон се съкратява, като може да доближи до 2 часа, в случай че се къпете в морето или в басейн.

2. Не забравяйте за хидратацията

Добрата хидратация е извънредно значима за цялостното действие на тялото ни, а съгласно експертите тя може да се отрази благотворно и на нашата кожа. Тя може да усъвършенства притока на кръв в кожата и тялото, а имайки поради, че клетките и тъканите на тялото са построени най-вече от вода, хидратацията би трябвало да се трансформира в всекидневен приоритет за всеки човек. Количеството вода, което приемате дневно, зависи извънредно доста от метода ви на живот и от характерните потребности на тялото ви. Необходимо е да обърнете внимание на това дали през по-голямата част от деня сте седнали, или се движите. Дали се потите постоянно, дали приемате дехидратиращи питиета като кафе или пък хапвате плодове и зеленчуци, които са богати на вода.



3. Подхранете хубостта си от вътрешната страна

Начинът на хранене също е извънредно значим за вашата кожа. Специалистите предлагат да включите в диетата си артикули богати на:

- Витамини А, Е и С

Витамин А спомага за производството на нови кафези и се бори с уврежданията по кожата, породени от слънцето и акнето. Храни с високо наличие на витамин А - листни зеленчуци, сладки картофи, яйца и моркови. Витамините С и Е са мощни антиоксиданти, които защищават клетките от увреждания и удължават живота им, като по този метод въздействат на признаците на стареене и увреждане на кожата. Включете в диетата си цитрусови плодове и разнообразни пресни зеленчуци, с цел да увеличите дозата витамин С, която тялото ви получава всекидневно. Храни богати на витамин Е са спанака, бадеми, лешници, авокадо, киви и манго

- Асай Бери

Един малко прочут в България плод като суперхраната асай бери, също може да се отрази удобно на цялостното положение на кожата ви. Родината му е Бразилия, употребява се от антични времена, а редица модерни проучвания демонстрират, че приемът му има извънредно позитивен резултат върху здравето - протективен резултат във връзка с въздействието на UV-лъчи върху кожата, мощни антиоксидантни свойства, форсира регенерацията на кожата и зарастването на рани. Ефектът от консумация на асай бери е изключително подобаващ за летните месеци, когато кожата е под влияние на мощни слънчеви лъчи.



- Здравословни мазнини

Здравословните мазнини като тези, които се намират в ядките, лененото семе и авокадото, също се отразяват благотворно на кожата ви, защото оказват помощ на тялото да основава здрави и мощни клетъчни мембрани, които укрепват кожната преграда против увреждане от околната среда. Мазните риби, като сьомга, са чудесни източници на омега-3 мастни киселини, които оказват помощ за поддържане на еластична кожа.

- Избягвайте нездравословни храни

За здрава и красива кожа е добре да избягвате мазните и модифицирани храни, пърженото, бялата захар и алкохола. 

4. Прием на колаген

Клинично потвърдено е, че постоянният банкет на течен колаген има голям брой изгоди за типа и здравината на кожата ни. Той понижава дълбочината на към този момент появилите се бръчки, подтиква производството на колаген в организма и прави кожата по-еластична. Колагенът съставлява 1/3 от целия протеин в организма и е 80% от сухата маса на кожата. С напредването на годините, синтезът на колаген в тялото стартира да понижава. Този развой е самостоятелен, само че съгласно някои проучвания след 25-годишна възраст тялото на човек стартира да създава приблизително по 1% по-малко колаген на година.

Колаген Beauty на немската марка Допелхерц® е създаден особено за поддържане на гладка, еластична и красива кожа и съдържа колаген, дестилат от асай бери, определени витамини, минерали и микроелементи. Вече говорихме за изгодите на екстракта от асай бери, а тук можем да прибавим, че той има свойството да предотвратява преждевременното стареене на кожата, провокирано от замърсяванията в околната среда. съдържа още Витамин А, цинк и биотин, които са значими за положителното положение на кожата, а витамин С подтиква естественото произвеждане на колаген от организма и също като асай бери има антиоксидантни свойства. Микроелементът мед подкрепя естественото положение на съединителната тъкан, виновна за еластичността на кожата и има отношение към естествената ѝ пигментация, а витамин Е способства за отбрана на клетките от оксидативен стрес.

Всяка доза от е в самостоятелен флакон и не изисква особено предпазване, което прави хранителната добавка извънредно комфортна за банкет. Можете да вземете колагеновите флакончета на всички места със себе си по време на своите летни завършения, без значение дали планирате отмора на море, планина или дейна екскурзия, на която ще разглеждате забележителности. Така ще бъдете сигурни, че кожата ви ще бъде допустимо най-обгрижена, здрава и сияйна през летните месеци.
 

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР