Мехлем от змийско мляко при екзема, псориазис, рани и други.

...
Мехлем от змийско мляко при екзема, псориазис, рани и други.
Коментари Харесай

Мехлем от змийско мляко при екзема, псориазис, рани и други

Мехлем от змийско мляко при екзема, псориазис, рани и други. Билката змийско мляко ( Chelidonium majus ) е многогодишно тревисто цъфтящо растение от семейство макови ( Papaveraceae ). Един от двата типа в рода Chelidonium , билката е естествено публикувана в Европа и Западна Азия. Тя е въведена необятно и в Северна Америка.

При разчупване стеблото и листата изпускат ярък жълто-оранжев млечен сок, а сокът на корена е обагрен в блестящо оранжево. Коренната система е слаба. Достига дължина от 5 – 10 cm. При евакуиране с ръка елементарно се изкоренява. Цъфти през периода май-юни, а при по-топло време и през април-май.

Растението е отровно за човека, само че се яде от някои домашни животни. Съдържа към 20 алкалоида. Надземната част се употребява като билка след изсушаване. Лечението с запарка от билката се ползва единствено под лекарски надзор.

Какви са изгодите от билката змийско мляко

Лечебната мощ на тази жълта билка е известна още от древността. В Европа растението е било известно най-вече като лек за плантарни брадавици, като към момента се употребява през днешния ден в разнообразни препарати за тази цел. За разлика от това, растението се употребява в обичайна китайска медицина за възстановяване на кръвообращението.

В днешно време билката змийско мляко е съставен елемент на разнообразни медикаменти. Това е по този начин, тъй като е потвърдено, че съставките му облекчават спазматични недоволства в стомашно-чревния тракт. Така да вземем за пример билката е част от известното лекарство иберогаст.

Билката змийско мляко, като основа на тези медикаменти, способства главно за активирането на мускулния тонус в антралната част на стомаха. Компонентите му се свързват със серотониновите рецептори и демонстрират спазмолитични резултати в червата.

Повечето антиспазматични свойства на билката се дължат на съдържащите се алкалоиди, които предизвикват храносмилането, облекчават спазмите и имат противовъзпалителни резултати. Освен това алкалоидите се смятат за антивирусни, антимикробни и противотуморни. Освен това са разказани аналгетични, холеретични и имуномодулиращи свойства.

Мехлем от змийско мляко при екзема, псориазис, рани и други

Змийското мляко се употребява в националната медицина от епохи. В старите билкови книги змийското мляко, наричано още брадавична билка, се среща под наименованията Божия благосклонност , Дар Божий , Богородична билка . А от това проличава на каква респект е било растението през тези времена.

В запарка от растението се къпели децата при разнообразни кожни болести. В дерматологията змийското мляко се употребява при брадавици, мазоли, лишеи, екзема, рак на кожата, псориазис, дерматит и всевъзможни кожни проблеми.

Сега ще разгледаме една лесна рецепта за изработката на домакински мас от змийско мляко. Използването му реализира изумителен резултат при псориазис , екзема , дерматит , рани , изгорено , кокоши бодил , мазоли , брадавици .

Сърбежът при псориазис и дерматит изчезва още на третото – четвъртото намазване. Проблемните области запачват да понижават, а кожата става все по-гладка. Домашният мас от змийско мляко има удобен резултат при себореен дерматит.

Мехлем от змийско мляко – рецепта

Рецептата за домашно изработен мас от змийско мляко не е комплицирана и всеки може да си направи вкъщи. Съставките са:

  • билка змийско мляко ,
  • домашна преварена мехлем (може да се размени с кокосово масло)

Прясно набраната билка змийско мляко се измива, подсушава и се нарязва в буркан. След това на водна баня стопявате маста и заливате нарязаната билка. Приготвената примес престоява в буркана за към 10 дни на мрачно и хладно място, като всеки ден разтапяте буркана на водна баня и го разклащате.

След към 10 дни към този момент имате подготвен мас. Ако ще го ползвате срещу кокоши бодил, преди да легнете намажете проблематичната област с кокошия бодил и залепете с лепенка. На сутринта махнете лепенката. Повторете процедурата няколко вечери поред.

Както казахме, домашно направеният мас от змийско мляко е много подобаващ при проблеми с кожата. Мажете засегнатите области и доста скоро ще видите осезаеми резултати. Бъдете здрави със силата на природата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР