Куршумите в движение остават в движение повече, отколкото ни се

...
Куршумите в движение остават в движение повече, отколкото ни се
Коментари Харесай

Полицейски „клоунски пистолет“ забавя първия куршум

Куршумите в придвижване остават в придвижване повече, в сравнение с ни се желае. Най-точното стреляне с револвер се реализира на не повече от 3 метра, само че някои патрони могат да прелетят до 300 метра.

Решението на казуса е дело на Alternative Ballistics. Това е аксесоар, чиято цел е да забавя придвижването на първия изстрелян патрон с 50 %. От компанията се надяват по този метод да защитят почтените минувачи от заблудени патрони.

Всеки „ клоунски “ накрайник е за еднократна приложимост и се носи на колана, до кобура. Прикачването му става с една ръка. Веднъж изстрелян, патронът минава през отвор на железна сфера. Началната скорост на патрона изхвърля сферата нагоре, което доста понижава пробивната мощ спрямо чист изстрел.

Балистичните проби демонстрират, че патроните не могат да обхванат на повече от 5 сантиметра в балистичния гел. Това значи, че вреди още веднъж ще бъдат нанасяни, само че не и смъртоносни. След първия изстрел оръжието е още веднъж незащитено, като идващите изстреляни патрони към този момент могат да бъдат смъртоносни.

Вижте го в деяние:

Изобретението е прелестно, само че то не е предопределено за престрелки, в които се постанова бърза реакция, а предоставеното закъснение би било минус. Приложението на този аксесоар е за обстановки, в които на служителите на реда се постанова да решат дали да стрелят, или не.

Клоунският револвер ще е изключително сполучлив в обстановки, в които има заплаха за живота на почтени хора, само че нарушителят няма огнестрелно оръжие. Може да наподобява като донасяне на револвер в пердах с ножове, само че въпреки всичко подсигурява някаква сигурност за всички участници в рискова обстановка.

Popular Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР