Концептуалната разработка Mercedes-Benz Nimbus е иновативен автомобил-такси, която е ново

...
Концептуалната разработка Mercedes-Benz Nimbus е иновативен автомобил-такси, която е ново
Коментари Харесай

Mercedes-Benz Nimbus - концепция на такси за мегаполиси

Концептуалната разработка Mercedes-Benz Nimbus е новаторски автомобил-такси, която е ново образно и практично решение за пренаселени градове.

Проектиран от дизайнера Славше Таневски от Мюнхенския университет за приложни науки, еклогичния автомобил е оборудван с четири електрически мотори инсталирани в центъра, които се задвижват от литиево-йонни акумулатори.

Като отдава респект на първото в света моторизирано такси " Виктория ", издигнато от Даймлер през 1897 година, Nimbus е планиран за съвършено регистриране в архитектурата на античните европейски градове. Пространството за пасажерите е задоволително, с цел да се настанят петима души, или трима с багаж. Таксито има огромна повърхност на стъклото, която освен обезпечава задоволително светлина, само че и предлага невероятна панорама.

Седалката на лидера е сложена в центъра, с цел да му се даде отлична видимост с помощта на неналичието на предни подпори на тавана и стъкления купол. Освен това, детайла над главата на водача извършва аеродинамична и защитна функционалност, както и образно разделя пространството за пасажерите от мястото на лидера.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР