Как да засилим имунитета на децата – в днешно време

...
Как да засилим имунитета на децата – в днешно време
Коментари Харесай

Как да засилим имунитета на децата с натурални средства + съвети

Как да засилим имунитета на децата – в днешно време е доста значимо да вдигнем оптимално доста имунитета на нашите деца. Защото здравият организъм може да се пребори доста по-лесно с всевъзможни вируси и бактерии, които са в обилие в нашето съвремие.

Още по-голям проблем се получава, когато нашето дете се разболее и стартира да кашля, да подвига температура и да е със запушен нос. Най-често днешните лекари бързат да изпишат антибиотици, с които да си подсигуряват по-бързото излекуване на детето. Проблемът е, че антибиотиците отслабват още повече детския организъм и в бъдеще ще сме още повече подвластни от лекуването с антибиотици.

Ние не даваме опция на детския организъм да построи своя естествена отбрана срещу другите вируси и настинки, когато използваме всевъзможните антибиотици. Ето за какво би трябвало да прибягваме до тях единствено и само в краен случай.

Сега ще рагледаме по какъв начин да засилим имунитета на децата с натурални средства, които можем сами да приготвим. А по-добро от естествената аптека към този момент към момента няма. Ще разгледаме и подобаващите храни, за по-доброто здраве на малчуганите.

Как да засилим имунитета на децата с тинктури, пчелни артикули и сироп от бъз (бъзак)

Можем да засилим детския имунитет със следните естествени медикаменти:

  • сироп от бъз (бъзак)
  • пчелен мед и прашец
  • клеева смес
  • смес от зелени орехчета

Сега да разгледаме по-подробно каква доза да даваме на децата от тези естествени медикаменти.

1. Сироп от бъз (бъзак) – дозата за деца над 6 години е 1 чаена лъжичка заран, на гладно. Може елементарно да извършите сами сироп от бъз през есента, който да давате през цялата зима на вашите деца.

2. Пчелен мед и прашец – дозата за деца е в началото 3 зърна дневно. Увеличаваме с 2 зърна на всеки няколко дни до постигане на 1/2 чаена лъжичка дневно. Пчелният прашец е безвреден за множеството хора и може да се приема под формата на хранителна добавка в продължение на 30 дни, без спиране! Можем да комбинираме заран и вечер по 1 кафена лъжичка същински пчелен мед (закупен от пчелар, а не от огромните търговки вериги).

3. Клеева смес – дозата за деца е всеки ден по 1-2 капки клеева смес за всяка тяхна навършена година. Това се прави най-често от Октомври до Март. При съществуване на простуда и грип, усилваме дозата 3 пъти. Можем да комбинираме с чай от маточина!

4. Тинктура от зелени орехчета – дозата за деца е по 1-2 капки за всяка тяхна навършена година. Можем да ги прибавим с малко водичка или чай, заран на гладно или сред храненията.

Можем да си изработим стратегия и да даваме всеки ден друго нещо от гореспоменатите артикули. Например всеки Понеделник и Четвъртък да даваме сироп от бъз. Всеки Вторник и Петък да даваме пчелен мед и прашец. И всяка Сряда и Събота да даваме от тинктурата от зелени орехчета. В неделя не даваме нищо от тях. А клеевата смес даваме всеки ден.

Как да засилим имунитета на децата с подобаващи храни

Много е значимо нашите деца да се хранят с разнообразна и потребна храна. Сега ще разгледаме един лист с подобаващи храни, които е добре да включим в седмичното меню на нашите деца:

1. Листни зеленчуци – зеленчуци като зеле , карфиол , спанак , броколи , магданоз , свеж лук , маруля оказват помощ за попречване и битка с инфекциите. Листните зеленчуци са заредени с хранителни субстанции и микро хранителни субстанции като витамини А, С и К, калций, желязо, магнезий, калий и други

2. Кореноплодни зеленчуци – кореноплодните зеленчуци са изключително богати на разтворими и неразтворими фибри. Това оказва помощ за построяването на здравето на червата. Те са доста богати на витамини, минерали и фибри, които оказват помощ за построяването на имунната система.

3. Горски плодове горските ягоди , къпините , малините и боровинките са супер потребни. Те са богати на антиоксиданти като фитохимикали и флавоноиди, които оказват помощ за усилване на имунната система и се борят с възпаленията.

4. Боб, леща и грах зрелият боб , лещата и граха са богати на протеини, фибри, фолиева киселина, желязо, калций, магнезий, цинк и калий. Те са един от най-лесните способи за приемане на протеин, който е от значително значение за всички телесни системи, в това число имунната. Съдържат и фитохимикали – растителни съединения, които оказват помощ в битката против хроничните болести.

5. Ядки и семена бадемите и орехите , както и тиквените семки , слънчогледовите семки , лененото семе , сусама и другите ядки и семена са също доста потребни. Те са доста добър източник на протеини, здравословни мазнини, фибри, витамини и минерали. Ядките и семената са богати на витамин Е, който е значим антиоксидант и усилвател на имунната система.

Освен гореспоменатите храни, би трябвало да даваме на нашите деца плодове (най-малкото в техния сезон), кисело мляко , риба , месо понякога, утринни билкови чайове . Ако успеем да намерим органично отгледани храни ще бъде още един плюс!

Какво да вършим, в случай че въпреки всичко нашето дете стартира да кашля

При леко неразположение и раздразнение в гърлото, незабавно може да използваме следните неща:

  • Боров мед – даваме на децата по 1 чаена лъжичка по 3 пъти дневно преди ястие.
  • Пресен сок от кромид лук с пчелен мед – настъргваме на ренде 2 глави кромид лук и по-късно изтискваме сока от тях с марля. Добавяме 1 супена лъжица същински пчелен мед и разбъркваме добре. Даваме по 1 чаена лъжица на детето през 2-3 часа.
  • Ракия с мехлем – мажем краката, гърдите и горната част на гърба преди лягане.
  • Етерични масла – в 50 мл базово масло слагаме 10 капки етерично масло. С тази примес мажем гърба, гърдите и стъпалата на детето 1-2 пъти дневно, нормално преди лягане. Можем да използваме подобаващи масла като мента , лавандула или някаква композиция, да вземем за пример лимон, мента, розмарин, евкалипт и карамфил . Можем да употребяваме етеричните масла по 3-4 капки в дифузер, който слагаме в стаята на детето преди лягане.

Съвети за по-добра имунна система на децата

  • Оставяме децата да играят в пръстта. Това подтиква имунната система да работи непрекъснато и я прави по-устойчива на срещаните в всекидневието замърсители и микроби.
  • Караме децата постоянно да мият ръцете преди хранене. Миенето на ръцете е измежду най-простите и ефикасни способи да предпазим децата от простуда и грип, както и да предотвратим разпространяването им. Ето за какво след всяка разходка или игра, след тоалетна и преди хранене, наложително би трябвало да измият ръцете.
  • Избягваме медикаментите допустимо най-вече, когато може. Когато няма накъде, тогава наложително отиваме на доктор и купуваме изписаните медикаменти.
  • Следим за първите признаци на заболяване. Ние като родители знаем най-добре какви са признаците на нашите деца, когато стартират да се разболяват. И в случай че видим тези признаци, би трябвало да реагираме допустимо най-бързо с превантивните ограничения.
  • Караме децата да бъдат повече време на открито – на слънце и на чист въздух. Това е най-хубавото лекарство за едно дете!

Бъдете здрави!

Как да излекуваме зачервено гърло на дете без медикаменти

Как да излекуваме зачервено гърло на дете – болките в гърлото постоянно се предизвикват от вирусни инфекции, само че могат да бъдат породени и от бактериални инфекции. Най-честата причина за възпалено гърло е вирусната зараза – елементарна простуда, грип или жлезиста тресчица. Бактериалните инфекции са доста по-рядко срещани. Тези инфекции включват стрептококови инфекции и ушни инфекции.…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР