Как да правим профилактика на Ковид – вирусът, който промени

...
Как да правим профилактика на Ковид – вирусът, който промени
Коментари Харесай

Как да правим профилактика на Ковид 19 с билки, спорт и храни

Как да вършим профилактика на Ковид – вирусът, който промени фрапантно нашия живот, стартира отново да се популяризира бързо измежду огромна част от популацията. Ясно е, че би трябвало да се пазим извънредно доста от него с маски и дезинфектанти. Но е несъмнено, че това няма да ни защищити изцяло и на 100%.

От нашата история се знае, че една част от хората минават доста по-лесно през разнообразни интервали на пандемии и грипове. Това се изяснява от лекарите и учените като генно заложено и според от способността на другите организми да противодействат на самите вируси.

Ето за какво в този момент ще разгледаме по какъв начин да създадем по този начин, че нашето тяло и нашия организъм да имат допустимо най-голяма съпротивителна мощ срещу ковид Ковид 19. Защото е от изключителна значимост да вземем превантивни ограничения, с които да минимизираме допустимо най-вече риска от това да се разболеем. Ще забележим силата на билките , силата на подобаващите храни и силата на упражненията и спорта като цяло.

Как да вършим профилактика на коронавирус с подобаващите храни

За да засилим нашите противовирусни качества, би трябвало да включим в нашето хранително меню повече храни, подобаващи за задачата. Кои храни би трябвало да одобряваме срещу Ковид 19? Може би по-важните храни са следните:

Кромид лук

Снимка: gotvach.bg

Малко предистория – през 1919 година умират 40 милиона души от испански грип. Един доктор посетил доста къщи, с цел да види дали може да им помогне в битката с грипа. Много от хората и техните фамилии се били заразили с грипа и доста от тях умряли. Лекарят обаче се натъкнал на един човек, чието семейство било безусловно крепко и никой не се бил заразил от този грип.

Лекарят попитал стопанина какво по друго прави от другите хора, та никой не се е заразил. Жената на индивидът дала отговор, че поставя по една глава обелен лук в купичка и ги слага във всички стаи на къщата . Мислите на лекаря били, че вероятно това може да е било лечебното средство което ги е предпазило.

Попитал стопанката дали ще му даде една от тези глави лук. Когато я погледнал под микроскоп, намерил грипните вируси вътре. Най-вероятно лукът е всмукнал всички причинители и оказал помощ това фамилията да остане крепко. Затова е значимо да одобряваме повече кромид лук всеки ден, а през нощта можем да слагаме по една половинка кромид лук във всяка стая.

Ферментирали храни

Снимка: spisanie8.bg

Ферментиралите храни предизвикват растежа на потребни бактерии, известни като пробиотици. Доказано е, че те усъвършенстват имунната система, както и храносмилателното и сърдечното здраве. Всъщност ферментиралите храни постоянно са по-хранителни от неферментиралата им форма. Ето за какво наложително би трябвало да включим ферментирали храни в нашето всекидневно меню.

Подходящи ферментирали храни, които можем да ядем, са следните:

  • кисело мляко – същинско домашно заквасено, не от магазина
  • мая от алено цвекло
  • кисело зеле домашно и неговият сок
  • домашно подготвен ябълков оцет или шипков оцет
  • кисели краставички и сокът им
  • кефир

Ето една доста подобаваща рецепта за противувирусна салата:

Изпичаме на плам 2-3 червени сухи чушки (може да са люти, стига да не ни нервират на стомаха). Нарязваме ги на ситно и ги слагаме в дълбока купа. Допълваме с един филиз праз нарязан на ситно. Заливаме с 1 литър сок от кисело зеле и 3 супени лъжици зехтин. Изключително потребна салата.

Пчелни артикули

Снимка: natur-honig.at

Изключително мъдра постъпка ще бъде да включим пчелните артикули като профилактика срещу всевъзможни вируси. Пчелният мед, прашеца, прополиса и пчелното млечице ще ни доставят извънредно доста витамини и минерали. А с тяхна помощ ще вдигнем имунитета и нашите съпротивителни сили. Ето подобаващи предписания:

Смесваме следните съставки:

  • пчелен мед – 500 грама
  • пчелен прашец – 2 супени лъжици
  • зелени листа от индрише – 20 бр
  • измити и настъргани с корите лимони – 4 броя
  • смлени орехови ядки – 20 бр
  • канела на прахуляк – 1 супена лъжица
  • куркума на прахуляк – 1 супена лъжица

Ядем по 3 пъти дневно – по 1 чаена лъжица!

Друга рецепта, която можем да употребяваме, е като капваме по 30-40 капки клеева (прополисова) смес в малко вода. Това го вършим всяка заран и пием на гладно.

Може да си поръчате и един извънредно потребен артикул, изработен от пчелен мед и прашец, клеева смес и пчелно млечице. Яде се по 1 чаена лъжица дневно и е доста положително средство срещу всевъзможни вируси и настинки. Продуктът се споделя “Енергия ” и може да го поръчате от


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР