Как да излекуваме цистит с природни средства – инфекциите на

...
Как да излекуваме цистит с природни средства – инфекциите на
Коментари Харесай

Как да излекуваме цистит с природни средства – билкови рецепти

Как да излекуваме цистит с естествени средства – инфекциите на пикочните пътища засягат милиони хора всяка година. Въпреки че обичайното лекуване е с антибиотици и други фармацевтични артикули ( Монурал ; Ципрофлоксацин ; Фуролин ; Цистон ; Ренсепт ; Цистирен и др.), има доста домашни билкови медикаменти, които оказват помощ за лекуването и повторното появяване на цистита.

Какво съставлява инфекцията на пикочните пътища

Инфекцията на пикочните пътища (ИПП) е зараза, която визира всяка част от пикочните пътища, в това число бъбреците, пикочния мехур или уретрата. Бактериите от червата са най-честата причина за инфекции на пикочните пътища , само че гъбичките и вирусите също могат да причинят зараза.

Двата варианта бактерии Escherichia coli и Staphylococcus saprophyticus съставляват към 80% от случаите. Честите признаци на ИПП включват:

  • Усещане за парене при уриниране
  • Често уриниране
  • Мътна или тъмна урина
  • Урина със мощна миризма
  • Усещане за ненапълно изпразване на пикочния мехур
  • Тазова болежка

Въпреки че ИПП може да засегне всеки, дамите са по-склонни към инфекции. Това е по този начин, тъй като уретрата, тръбата, която извежда урината от пикочния мехур, е по-къса при дамите, в сравнение с при мъжете. Това улеснява бактериите за навлизането и достигането на пикочния мехур.

Всъщност съвсем половината от дамите преживявят зараза на пикочните пътища в даден миг от живота си. Антибиотиците се употребяват за лекуване на инфекции на пикочните пътища и от време на време се употребяват в ниски дози дълготрайно, с цел да се предотврати рецидив.

Как да разпознаем цистита

Циститът е инфекциозен развой на лигавицата на пикочния мехур при дамите и при мъжете. Той може да бъде изострен, продължителен, характерен и неспецифичен. Началото нормално е остро, особено е учестеното уриниране, съпроводено с парене и болки в края на уринирането. Нерядко се следи и оцветяване на урината в алено при така наречен хеморагични цистити.

Диагнозата на болестта се слага след правилно снета анамнеза и лабораторни и микробиологични проучвания. Има и няколко естествени метода за предотвратяване от инфекции и понижаване на риска от рецидив.

Без повече да отлагаме, ето 5 от най-хубавите домашни средства за битка с цистит и ИПП:

1. Пийте доста течности

Хидратирането на организма е обвързвано с риска от зараза на пикочните пътища. Това е по този начин, тъй като постоянното уриниране може да помогне за изхвърляне на бактериите от пикочните пътища, с цел да се предотврати зараза. Едно изследване открива, че ниското равнище на обособяване на урина е обвързвано с нараснал риск от развиване на цистит .

Проучване от 2003 година преглежда 141 девойки и демонстрира, че ниският банкет на течности и рядкото уриниране са свързани и с повтарящи се инфекции на пикочните пътища. В друго изследване, 28 дами са самонаблюдавали положението си на хидратация, употребявайки сонда за премерване на концентрацията на урина. Те откриха, че увеличението на приема на течности води до понижаване на честотата на ИПП. За да останете хидратирани и да задоволите потребностите си от течности, най-добре е да пиете вода през целия ден и постоянно, когато сте жадни.

2. Увеличете приема на витамин С

Някои доказателства демонстрират, че увеличението на приема на витамин С може да ви защищити от инфекции на пикочните пътища. Смята се, че витамин С работи, като покачва киселинността на урината, като по този метод унищожава бактериите, причиняващи инфекцията. Проучване от 2007 година на ИПП при бременни дами преглежда резултатите от приема на 100 мг витамин С всеки ден.

Проучването откри, че витамин С има предпазен резултат, намалявайки риска от цистит с повече от половината при тези, които одобряват витамин С, спрямо контролната група. Друго изследване преглежда поведенческите фактори, които въздействат на риска от инфекции на пикочните пътища и открива, че високият банкет на витамин С понижава риска. Плодовете и зеленчуците са изключително богати на витамин С и са добър метод да увеличите приема му. Червените чушки, портокалите, грейпфрутът и кивито съдържат цялостното целесъобразно количество витамин С единствено в една порция.

3. Пийте неподсладен сок от алена боровинка

Снимка: medicalnewstoday.com

Пиенето на неподсладен сок от алена боровинка е едно от най-известните естествени средства за лекуване на цистит . Червените боровинки работят, като предотвратяват прилепването на бактериите към пикочните пътища, като по този метод предотвратяват инфекцията.

Друго изследване демонстрира, че консумирането на артикули с алена боровинка може да понижи риска от цистит. Особено за дами, които имат повтарящи се инфекции на пикочните пътища. Ежедневният банкет на 2 чаши сок от алена боровинка може да понижи на половина риска от инфекции на пикочните пътища. Имайте поради, че тези преимущества се отнасят единствено за неподсладен сок от алена боровинка , а не за подсладени търговски марки.

4. Вземайте пробиотик

Снимка: noviteroditeli.bg

Пробиотиците са потребни микроорганизми, които се употребяват посредством храна или добавки. Те могат да насърчат здравословния баланс на бактерии в червата. Пробиотиците се оферират под формата на добавки или могат да бъдат открити във ферментирали храни, като кефир , кимчи , комбуча , кисело зеле и кисело мляко . Използването на пробиотици е обвързвано с всичко – от усъвършенствано здраве на храносмилането до усъвършенствана имунна функционалност.

Едно изследване откри, че Lactobacillus , постоянно срещан пробиотичен вариант, оказва помощ за попречване на инфекции на пикочните пътища при възрастните дами. Друго изследване откри, че приемането на пробиотици и антибиотици е по-ефективно за попречване на повтарящи се инфекции на пикочните пътища, в сравнение с единствено с антибиотици.

Антибиотиците могат да причинят разстройства в равнищата на чревните бактерии. Пробиотиците могат да бъдат потребни при възобновяване на чревните бактерии след антибиотично лекуване. Ето за какво по-добре заложете за пробиотиците!

5. Опитайте тези естествени добавки

Няколко естествени добавки могат да понижат риска от развиване на ИМП и цистит. Ето няколко проучени добавки:

  • Д-маноза – това е тип захар, която се намира в боровинките и е потвърдено, че е ефикасна при лекуване на инфекции на пикочните пътища и попречване на рецидиви.
  • Лист от мечо грозде: Известен също като “ uva-ursi ” . Едно изследване сподели, че композиция от листа от мечо грозде, корен от глухарче и листа от глухарче понижава рецидивите на цистита.
  • Екстракт от алена боровинка: Подобно на сок от алена боровинка, екстрактът от алена боровинка работи, като предотвратява прилепването на бактериите върху пикочните пътища.
  • Екстракт от чесън: Доказано е, че чесънът има антимикробни свойства и може да бъде в положение да блокира растежа на бактериите, с цел да предотврати инфекции на пикочните пътища.

Как да се лекуваме с билката риган и нейните многочислени изгоди

А в този момент да забележим няколко извънредно ефикасни предписания за лекуване на цистит и за това по какъв начин да излекуваме цистит в домашни условия :

Как да излекуваме цистит с естествени средства

@ ябълков оцет – имате потребност от първокласен домакински ябълков оцет . Сипвате 20мл от оцета в чаша и го разреждате с малко вода. Веднага ще почувствате облекчение. Ако страдате от киселини, изпийте една чаша прясно мляко по-късно.

@ просо – заливате 1 чаена чаша просо с 3 литра вряла вода. Престоява на стайна температура за една нощ. Пие се без правила!

@ дребноцветна вербовка и бял равнец – вършиме отвара от тези 2 билки, като ги запарвате за 2 минути. След като се охлади, изпивате готовия чай. Правете го всяка заран и вечер без спиране. Доста оказва помощ, само че би трябвало да сте търпеливи.

@ листа от лешник – слагате четири листа от лешник в 1 литър вода и варите за към 20-30 минути. Прецеждате и пиете по една винена чаша три пъти дневно, преди хранене. Много скоро ще почувствате очевидно усъвършенстване.

@ мечо грозде – заливате 1 с.л. от билката в 500 мл студена вода. Кисне за 1 нощ, а по-късно варите за 5-10 минути на спокоен огън. Пиете по 100 мл 3-4 пъти на ден преди хранене. Може да засилите резултата като прибавите 1 щипка сода бикарбонат. Напитката е доста горчива, само че оказва помощ много.

@ листа от бреза – запарвате като чай 2 супени лъжици брезови листа в 500 мл. гореща вода. Оставяте да кисне за към час и по-късно изпивате едновременно. Повтаряте процедурата за 2-3 дни. Много ефикасен способ!

@ билка ветрогон – варите 1 супена лъжица от билката за 3 минути в 500 мл. вода. Изпивате прецедената запарка охладена, на 3 равни елементи денем преди хранене.

@ храни – може да започнете да приемате в ежедневното ви меню следните артикули – тахан от тиквени семки; шведска горчивка; алое вера за пиене; чай на ламбрев; куркума !

За край

Можем да напишем още изпитани билкови и хранителни предписания срещу цистит , само че тези са повече от задоволителни. Пробвайте 2-3 предписания, с цел да видите коя ще ви помогне в най-голяма степен, тъй като е допустимо една рецепта да излекува някой, а на различен въобще да не помогне. Освен билковите чайове, пийте доста вода и увеличете приема на витамин С и пробиотичните храни.

Така приключваме нашата тематика за това по какъв начин да излекуваме цистит с естествени средства. Желаем Ви триумф и бъдете упорити и търпеливи!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР