Как да изчистим кръвоносните съдове – здравото сърце означава здравословен

...
Как да изчистим кръвоносните съдове – здравото сърце означава здравословен
Коментари Харесай

Как да изчистим кръвоносните съдове с подходящи билки и храни

Как да почистим кръвоносните съдове – здравото сърце значи здравословен метод на живот. Необходимо е да се разбере голямото значение на сърдечно-съдовата функционалност, защото тук нормално подценяваме обстановката. Това е по този начин, тъй като даже незначителното задръстване на артериите може да докара до огромни последствия за здравето, дори и в млада възраст.

Инсулт, високо кръвно налягане , диабет са някои от следствията от това. Следователно би трябвало да се поставят грижи за две неща и те би трябвало да бъдат непрекъснато под надзор: холестерол и кръвно налягане . Ако артериите се запушат, това може да докара до непрекъснат здравословен проблем.

Понякога дребните запушвания (плаки) се натрупват във вашите кръвоносни съдове. Те се развиват, когато холестеролът залепва върху стената на артерията. Вашата имунна система усещайки проблем, ще изпрати бели кръвни кафези да нападат холестерола. Това поражда верига от реакции, които водят до инфектиране. В най-лошия сюжет това може да аргументи инфаркт. С повишаването на плаките може да се блокира напълно кръвния поток в артериите.

Наистина няма потребност да инвестирате в скъпа диета за пречистване или да купувате тонове добавки за детоксикация , с цел да поддържате кръвта си и кръвоносните съдове чисти и без отрови и наслагвания. Вашите бъбреци и черен дроб по принцип правят чудесна работа за пречистването на кръвта, като отстраняват и разграждат налепите. И по този начин, най-хубавият ви залог за естествено филтриране на кръвта е да намерите способи да помогнете на тези съществени органи да действат най-ефективно.

Сега да разгледаме по какъв начин да почистим кръвоносните съдове с подобаващите храни, билки и вода:

Как да почистим кръвоносните съдове в вода

Несъмнено най-хубавият метод да подобрите работата на бъбреците си е да пиете задоволително вода. Бъбреците ви зависят от водата, която оказва помощ в много огромна степен за премахването на отпадъците от тялото. Водата също по този начин оказва помощ да поддържате кръвоносните си съдове отворени, тъй че кръвта да може да се движи свободно. Силната дехидратация може да докара до увреждане на бъбреците .

Урината ви би трябвало да е светложълта или безцветна през целия ден. Според лекарите, вие би трябвало да произвеждате към 6 чаши урина всеки ден. Адекватният банкет на вода ще бъде друг за всеки. Общото предписание е осем чаши вода дневно, само че може да се нуждаете от повече, в случай че се занимавате с по-тежки извършения или в случай че тежите повече килограми. Мъжете нормално се нуждаят от повече вода, в сравнение с дамите.

Как да почистим кръвоносните съдове с подобаващи билки

Да разгледаме едни от най-хубавите и подобаващи билки с които значително ще почистим кръвоносните съдове в домашни условия :

@Зелен чай

Снимка: bbcgoodfood.com

Проучванията демонстрират, че пиенето на зелен чай може да усъвършенства здравето на черния дроб, да понижи мастните натрупвания в черния дроб и най-вероятно да ви защищити от рак на черния дроб. Най-големите изгоди се следят при хора, които пият най-малко 4 чаши дневно .

@Хибискус (Roselle)

Розела е тип хибискус с усет на алена боровинка. Позната още под името Хибискус сабдарифа , Kаркаде или Суданска роза , това храстовидно растение е доста скъпо в прочистването на артериите. Доказано е, че има диуретични резултати върху тялото и може да подкрепи бъбречната дестилация. Хибискусът се предлага като чай. Ако имате шанс да отглеждате това цвете в личната си домашна градина, можете да добавите венчелистчетата и красивите му листа към салатите си.

@Глухарче

Глухарчето работи като диуретик, което значи, че усилва количеството вода, което се движи през бъбреците ви. Това от своя страна оказва помощ да се филтрират отпадъците от кръвта. В голям брой скорошни изследвания се потвърждава, че глухарчето може да бъде от изгода за функционалността на черния дроб. Най-добрият метод да се насладите на глухарчето е да приготвите чай, като употребявате листата, цветовете или корените му.

@Лофант

Снимка: flordeplanta.com.ar

Билката Лофант е повсеместен чистач на кръвоносните съдове. Тази билка лекува високо кръвно, нервни рецесии, усъвършенства обмяната на веществата. Лофант е една от най-популярните билки в източната медицина, сравнима е с корена на женшен. Символ е на младостта и силата. Не инцидентно я назовават естествената виагра. Има страховит мирис и също по този начин е медоносно растение . Пие се под формата на чай.

Освен тези билки, които спомеханме до момента, за пречистване на кръвоносните съдове се предлагат и други билки, като да вземем за пример – гинко билоба, тученица, бабини зъби и други.

Как да пречистим кръвоносните съдове от плаки с подобаващите храни

Включването на следните храни във вашето главно хранително меню ще ви помогне да пречистите вашите кръвоносни съдове от плаки. Също по този начин ще понижат риска от сърдечно-съдови болести.

@Джинджифил

Джинджифилът може да помогне за възстановяване на контрола на тялото ви върху кръвната захар. Също по този начин доста понижава равнищата на „ неприятния “ холестерол и на триглицеридите. Проучванията демонстрират, че джинджифилът може да помогне за лекуване на неалкохолната мастна чернодробна болест. Пресен или на прахуляк – джинджифилът може да добави усет към избрани ястия или може просто да го пиете като чай.

@Магданоз

Многобройни проучвания демонстрират, че магданозът също може да помогне за отбраната на черния дроб. Тази зелена фалшификация подкрепя тялото и дейно чисти кръвоносните съдове от плаки.

@Горски плодове

Плодовете включват боровинки, ягоди, малини и къпини. Тези плодове са свързани с впечатляващо количество изгоди за здравето, в това число способността им да понижават възпалението и да усъвършенстват здравето на сърцето. Плодовете са цялостни с фибри, витамини, минерали и растителни съединения.

Те включват флавоноидни антиоксиданти, за които е известно, че спомагат за подсилване на здравето на сърцето. Изследванията също по този начин демонстрират, че яденето на горски плодове доста понижава рисковите фактори за атеросклероза, нараснал LDL (лош) холестерол, кръвно налягане и равнища на кръвната захар. Плодовете могат да оказват помощ за попречване на задръстване на артериите, като понижават възпалението и натрупването на холестерол, усъвършенстват функционалността на артериите и защищават от клетъчни увреждания.

@Фасул

Фасулът е цялостен с фибри и е добре прочут със своите изгоди за здравето на сърцето. Много изследвания демонстрират, че яденето на боб може доста да понижи равнищата на LDL (лошия) холестерол. Яденето на богати на фибри храни като фасул е от значително значение за попречване на атеросклероза. Яденето на фасул е отличен метод да поддържате равнищата на холестерола под надзор, като по този метод намалявате риска от задръстване на артериите.

@Риба

Рибата съдържа съществени хранителни субстанции, в това число омега-3 мазнини. Яденето на богата на омега-3 риба може да помогне за понижаване на риска от атеросклероза. Скорошно изследване откри, че хората, които ядат по-малко риба, имат атеросклероза в сънните артерии, която доставя кръв до мозъка.

Освен тези храни, заложете на по-голям банкет на домати и доматени артикули, куркума , лук, зехтин, алое вера, коприва и чесън.

Ще приключим с 2 предписания и с няколко съвета за разчистване на кръвоносните съдове:

Рецепта 1:

Състав:

  • 1 чаша сок от джинджифил
  • 1 чаша пюре от чесън
  • 1 чаша лимонен сок
  • 1 чаша ябълков оцет
  • 2 чаши чист пчелен мед

Слагаме джинджифила, чесъна, лимоновия сок и оцета в тенджера и варим на сдържан огън за 30 минути, като разбъркваме понякога. Сваляме от огъня и оставяме да се охлади изцяло. Добавяме пчелния мед и разбъркаме добре. Изсипваме сместа в чиста бутилка и съхраняваме в ледник.

Приемаме по 1 супена лъжица от сместа всяка заран, следобяд и вечер на гладно. Сместа може да се съхранява в ледник до 2 месеца.

РЕЦЕПТА 2

В литър и половина вода сваряваме 30 скилидки чесън и 1 кг лимони с корите, нарязани авансово на ситно. Варим за към 20 мин и оставяме да кисне за още 4 часа. Прецеждаме и пием 20 дни по 50 мл на гладно. Тази доза е задоволителна за 10 дни. Правим нова за идващите 10. Така ще възстановяваме и кръвното налягане!

Съвети:

  • Яжте здравословна диета;
  • Направете упражненията част от вашата постоянна рутина. Стремете се към 30 минути извършения най-малко 5 дни в седмицата. Бъдете физически активни;
  • Не пушете и ограничете потреблението на алкохол до не повече от едно пиво на ден;
  • Включете повече пълнозърнести храни, които съдържат разтворими фибри и по този начин оказват помощ за намаление на равнищата на холестерола и кръвното налягане.
  • Пийте повече зелен чай, тъй като е потребен за понижаване на холестерола в тялото ви. Пиенето на две чаши всеки ден ще бъде от огромна изгода за вашето здраве.

Как да почистим паразитите от тялото с билки и подобаващи храни

Попитали един дядо на 105 години, по какъв начин по този начин е доживял до тези години. А той дал отговор: Веднъж месечно си пречиствам организма от бацили и паразити. Е добре дядо, може ли да ни кажеш по какъв начин прочистваш тялото от паразитите и бацилите? Ами с доста простоват способ. Един път в месеца не хапвам нищо в продължение на…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР