Израелският премиер Бенямин Нетаняху втвърди отказа си да се поддаде

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху втвърди отказа си да се поддаде
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли искането на Хамас за мир

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху втвърди отхвърли си да се поддаде на настояванията на " Хамас " за слагане на завършек на войната в Газа в подмяна на освобождението на заложниците, като сподели през днешния ден, че сходно нещо ще остави ислямистката формация на власт в анклава, което ще съставлява опасност за Израел, съобщи Ройтерс.

 

Нетаняху съобщи, че Израел показва подготвеност за пауза в боевете в Газа за да се обезпечи освобождението на заложниците, които към момента остават в плен на " Хамас ", чийто брой съгласно данни на израелските управляващи е повече от 130 души.

 

" Докато Израел показва сходна подготвеност, " Хамас " остава непреклонен в крайните си претенции, първото от които е изтеглянето на всички наши войски от линията Газа, завършек на войната и оставяне на " Хамас " на власт ", сподели израелският министър председател и добави: " Израел не може да одобри това. "

 

" В противоположен случай " Хамас " ще може да извърши обещанието си да прави още веднъж и още веднъж своите всеобщи убийства, изнасилвания и отвличания ", аргументира се Нетаняху.

 

В Кайро водачите на " Хамас " водят към този момент втори ден договаряния за преустановяване на огъня с посредничеството на египетски и катарски представители, само че без осезателен прогрес, а групировката продължава да упорства за прекъсване на войната в Газа за реализиране на съглашение, споделиха палестински представители.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР