Изкуствената светлината е нещо, което приемаме за даденост, и не

...
Изкуствената светлината е нещо, което приемаме за даденост, и не
Коментари Харесай

8 часа светлина = 1 чаша морска вода

Изкуствената светлината е нещо, което одобряваме за даденост, и не помисляме, когато светваме лампите или ги изгасяме.

Но на някои места по света изкуствената светлина е разкош. Например по 7-те хиляди разпръснати острова на Филипините светлината, захранвана от електричество, е необичайност, само че пък има ужасно доста солена вода.

Мнозина от жителите на Филипините към момента употребяват свещи или лампи на акумулатори в домовете си, което е освен безрезултатно, само че и рисково.

Като имали това поради, инженери от SALt основали лампа, която работи със солена вода. Лампата на SALt употребява разтвор от една чаша вода и две супени лъжици сол – даже няма потребност да вършиме това, морската вода прави същата работа.

Идеята е хората да могат просто да отиват до морето и да си напълват 1-2 бутилки вода, с която да зареждат лампите си. На процедура това значи чиста и безвъзмездна сила за 8 часа, и то когато пожелаете.

Животът на лампата е една година, в случай че се употребява по по-малко от 8 часа дневно. Ако се възползвате от цялостния ѝ потенциал, то животът ѝ ще бъде шест месеца. Едно допълнение – лампата има слотове, в които може да зареждате телефон или таблет.

© SALt

Продуктът към момента не е на пазара, тъй като е в интервал на тестване, само че скоро ще бъде пуснат за продажба във Филипините, а по-късно – и по света.

ZME Science


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР