Интересна находка са открили археолозите от Челябинска област. Те намерили

...
Интересна находка са открили археолозите от Челябинска област. Те намерили
Коментари Харесай

„Пришълец“ от Аркаим се оказал жена (ВИДЕО)

Интересна находка са разкрили археолозите от Челябинска област. Те намерили скелет, сходен на човешки, само че с една забележителна разлика. Вниманието на учените привлякъл необикновен продължен череп. Уфолозите незабавно предположили, че скелетът може да е доказателство за аудиенция от пришълци на Земята.

Видеозапис с находката се появил в интернет.

„ Яйцеглавият “ хуманоид зантересувал и чужденците – за него писали да вземем за пример английските издания Daily Mail, Mirror и Express. Британците назовават Аркаим „ съветския Стоунхендж “, защото двата тези паметника от мнозина се считат за антични обсерватории. Това дава на феновете на пришълци основанието да считат, че паметниците са употребявани освен за астрономически калкулации, само че и за връзка с Космоса.

Но уви, археолозите развенчали този мит. Според тях скелетът принадлежи на бродяга, живял преди към 2000 години. По-скоро това е била жена от племето сармати. Този народ скитал по териоториите нна модерна Украйна, Казахстан и Южна Росия.

Завеждащата музея на резервата „ Аркаим “ Мария Макурова споделя пред ТАСС: „ Провеждахме разкопки на територията на гробище от II–III век от нашата епоха, където са съсредоточени 15 кургана с необикновена подковообразна форма. Първата ни находка беше скелет на бродяга, хипотетично жена, с блестящо изразена дисторция на черепа – той е мощно продължен в горната част. “

По думите ѝ деформацията се изяснява с антична традиция – номадите стягали главите на децата с ленти, връзки и дъсчици. Поради това костите на черепа променяли формата си.

Възможно е удължената глава да се е считала за симптом на специфичен обществен статус или да е съответствала на тогавашните показа за хубост. Аналогични традиции са съществували при античните египтяни и индианци, само че историците към момента не могат да дадат еднопосочен отговор какъв смисъл са носили те.

Аркаим е укрепено населено място от бронзовия век, намерено през 1987 година в Челябинска област при строителството на водохранилище. Селището било основано преди 4000 години по авансово премислен проект, с ясна градоустройствена концепция и комплицирана архитектура.

Тук се занимавали с металургия, тъкачество, грънчарство и отглеждане на животни. През 1991 година било решено територията на аркаимската котловина и на още 15 околни сектора с археологически монументи на античната просвета да бъдат оповестени за резерват.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР