Григор Димитров научи имената на евентуалните си съперници на Мастърса

...
Григор Димитров научи имената на евентуалните си съперници на Мастърса
Коментари Харесай

Григор срещу японец или австриец на старта в Рим

Григор Димитров научи имената на възможните си противници на Мастърса в Рим, който стартира в сряда, 8 май. Жребият отреди българинът, който почива в първи кръг като подложен под номер 8 в главната скица, да играе против спечелилия от мача сред Йошихито Нишиока (Япония) и Себастиан Офнер (Австрия).


Най-добрият ни тенисист е десети в международната класация, само че във Вечния град няма да взе участие локалният любим и любимец за трофея Яник Синер, както и Карлос Алкарас, като и двамата са с контузии. Ако се оправи с Нишиока или Офнер, Григор може да срещне поставения под номер 26 в схемата представител на домакините Лоренцо Музети в трети кръг. Евентуален конкурент на Димитров на осминафиналите може да бъде 11-ият в схемата Тейлър Фриц, а на 1/4-финалите - Александър Зверев, който е под номер 3. На полуфиналите 32-годишният хасковлия може да се изправи против лидера в международната класация Новак Джокович.

Шесткратният първенец в италианската столица Джокович започва против квалификант или Роман Сафиулин от Русия. Шампионът в Барселона и финалист от Монте Карло Каспер Рууд е евентуален негов противник на 1/4-финалите. Действащият притежател на трофея Даниил Медведев е подложен под номер 2 в схемата, а първият му конкурент ще бъде подъл - един всред Джак Дрейпър или Борна Чорич. Шампионът от Мадрид Андрей Рубльов ще играе с спечелилия от двойката Емил Руусувуори - Маркос Гирон. Финалистът от предходната година Холгер Руне чака Даниел Алтмайер или Лука Нарди във втори кръг, а шестият подложен Стефанос Циципас може да започва с тежък конфликт, в случай че Ян-Ленард Щруф надвие Педро Качин от Аржентина.

Десеткратният притежател на трофея във Вечния град Рафаел Надал ще взе участие за финален път на един от обичаните си шампионати. Матадорът е със " предпазен ранкинг " и стартира против квалификант, а при победа го чака седмият в схемата Хуберт Хуркач.

По-рано през днешния ден, Виктория Томова преодоля Анастасия Абанато с 6-3, 6-1 и е на победа от главната скица на женския шампионат. В последния кръг на квалификациите Вики ще се изправи против 103-та в света Рената Сарасуа от Мексико. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР