ЕС се нуждае от по-конкурентоспособни и стратегически обществени поръчки, за

...
ЕС се нуждае от по-конкурентоспособни и стратегически обществени поръчки, за
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Европейски пазар на обществени поръчки, неизползван потенциал от €2 трилиона

Европейски Съюз се нуждае от по-конкурентоспособни и стратегически публични поръчки, с цел да отключи цялостния капацитет на пазар от 2 трилиона евро (14% от Брутният вътрешен продукт на ЕС) – и това ще изисква преразглеждане на съществуващата рамка, съгласно неотдавна оповестения отчет на Енрико Лета за единния пазар.

„ Пазарът на публични поръчки би трябвало да се употребява като основен инструмент за поощряване на обществената стойност, усилване на обществения капитал и привеждане в сходство с упоритостите на Европейски Съюз за зелени и цифрови трансформации “, написа някогашният италиански министър председател.

>

От промяната на рамката през 2014 година обаче той уточни, че процедурите не са опростени, достъпът за МСП не е усъвършенстван и екологичните, новаторските и обществените аспекти са взети поради единствено в лимитирана степен.

Според неотдавнашен разбор на Европейската счете палата (ЕСП) пазарът на публични поръчки освен не е съумял да реализира тези цели, само че в действителност е станал по-малко конкурентен през последното дес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР