Автономни автомобили може да се появят по някои британски пътища

...
Автономни автомобили може да се появят по някои британски пътища
Коментари Харесай

Напълно автономни коли могат да се движат по пътищата на Обединеното кралство от 2026 г.

Автономни коли може да се появят по някои английски пътища до 2026 година, сподели министърът на превоза на страната Марк Харпър, представен от Reuters. Понастоящем коли с изцяло самостоятелна технология не са позволени по пътищата на Англия, само че държавното законодателство за автоматизираните транспортни средства (AV) минава през Народното събрание, което значи, че правна рамка за тях би трябвало да бъде въведена до края на 2024 година

Вероятно още през 2026 година хората ще стартират да виждат някои детайли от тези коли, които имат цялостни благоприятни условия за самоуправление, да се вкарват “, сподели Харпър пред BBC Radio.

„ Ще бъде последователно... тъй че ще има компании, които ще ги пускат, с цел да се употребяват на избрани места. “

Критиците на технологията, която бе тествана в Съединените щати, споделят, че транспортните средства могат да причинят произшествия, а в Калифорния регулаторите подредиха на отдела за безпилотни коли на General Motors Cruise да отстрани транспортните си средства от държавните пътища след случай през октомври.

Британският министър Харпър обаче споделя, че технологията има капацитет да усъвършенства пътната сигурност.

Всичко, което съм виждал за автоматизираните транспортни средства и технологиите за независимо ръководство, е доста фокусирано върху обезпечаването на сигурността на хората “, сподели той.

Съгласно законодателството, оповестено през ноември, Англия възнамерява производителите, а не притежателите на самоуправляващи се коли да носят правна отговорност за всевъзможни произшествия. Според държавното управление законопроектът ще отбрани потребителите и ще насърчи сигурността в AV промишлеността.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР