Американската технологична компания IBM под заплаха от уволнение нареди на

...
Американската технологична компания IBM под заплаха от уволнение нареди на
Коментари Харесай

IBM заплаши служителите: Върнете се в офисите или напуснете

Американската софтуерна компания IBM под опасност от уволняване подреди на чиновниците си да работят от офиса най-малко три дни в седмицата, написа Bloomberg.

Както научиха публицистите на организацията, отдалеченото престояване към този момент няма да бъде опрощение за отдалечена работа.

Ще се резервира опцията за отдалечена работа за служащи със здравословни проблеми или отбиващи военна работа. На всички останали в компанията беше подредено да се открият за местоживеене на по-малко от 80 километра от офиса до август тази година. IBM възнамерява да следи спазването на новите условия за посещаване на работните места, като употребява данни от баджове.
 IBM - следващият колос, който възнамерява съкращения на работни места
IBM - следващият колос, който възнамерява съкращения на работни места

На този декор софтуерната компания чака " мощна 2024 година " за приходите

Тези, които не могат да бъдат в офис с избраната непорочност и не получават позволение да работят от у дома, са помолени да се " отделят от IBM ", следва от писмо от старши вицепрезидента на компанията Джон Грейнджър, представено от Блумбърг.

През лятото на 2023 година беше обявено, че различен софтуерен колос, Meta Corporation, приканва чиновниците да се появяват на работа най-малко три пъти седмично. Според основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг вътрешните проучвания демонстрират, че инженерите при започване на кариерата си приблизително се оправят по-добре със дилемите, когато работят лице в лице с сътрудници.
 IBM заменя 7800 чиновници с изкуствен интелект (AI)
Технологичният колос, който заменя хиляди чиновници с изкуствен интелект

Компанията ще приключи краткотрайно наемането на нови чиновници
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР