От Tesla заявиха, че ще уволнят 6020 служители в Тексас

...
От Tesla заявиха, че ще уволнят 6020 служители в Тексас
Коментари Харесай

Tesla съкращава повече от 6000 работни места в Тексас и Калифорния

От Tesla обявиха, че ще уволнят 6020 чиновници в Тексас и Калифорния преди оповестяването на тримесечните си резултати във вторник. Тогава се чака основният изпълнителен шеф Илон Мъск да очертае тактиката на производителя на електрически транспортни средства за битка със забавящото се търсене и падащите маржове, оповестява Reuters.

Миналата седмица Tesla разгласи редуциране на лични състави си в международен мащаб с над 10% под напън от спад на продажбите и засилваща се ценова война измежду производителите на електрически автомобили, без да разкрива броя на чиновниците, върху които ще се отрази съкращаването на работни места.
 Tesla направи Мъск със $175 милиарда по-беден
Tesla направи Мъск със $175 милиарда по-беден

Състоянието му се стопи на половина от ноември 2021 година до през днешния ден

Някои цифри бяха разкрити в вести до щатите Тексас и Калифорния в понеделник според трудовото законодателство на Съединени американски щати, което изисква фирмите със 100 или повече чиновници да уведомяват 60 дни преди плануваните затваряния или всеобщи съкращения.

Tesla ще редуцира 3332 работни места в Калифорния и ще отстрани 2688 позиции в Тексас от 14 юни, се споделя в тези вести.

" Tesla към този момент е основала над 30 000 работни места в производството в Калифорния! " Мъск сподели в обява в своята обществена медийна платформа X във вторник.
 Тesla понижава цените в Китай, Германия, Съединени американски щати и по целия свят
Тesla понижава цените в Китай, Германия, Съединени американски щати и по целия свят

Глобалните продажби през първото тримесечие са спаднали за първи път от близо четири години

Акциите на основания в Остин, Тексас авто производител се покачиха с към 2% преди излизането на резултатите на компанията за първото тримесечие, които би трябвало да бъдат оповестени след пазарния ден във вторник. Очаква се те да пресечен поредицата от загуби от седем сесии, която повлече акциите надолу с 19%.

Съкращенията на работни места в Тексас съставляват 12% от общата работна мощ на Tesla от 22 777 души в по-големия регион на Остин, където се намира нейната гигафабрика и централа.

Глобалните съкращения на работни места ще включват 285 чиновници в неговите обекти в Бъфало, Ню Йорк, където се обитава екипът за етикетиране на софтуера за подкрепяне на лидера Autopilot, който създава съоръжение за бързо зареждане.
 Tesla редуцира хиляди чиновници
Tesla редуцира хиляди чиновници

Доставките на компанията за първи път понижават на годишна база

Броят на чиновниците на Tesla възлизаше на повече от 140 000 души в края на предходната година, по отношение на към 100 000 в края на 2021 година, съгласно документите на компанията пред американските регулатори.

Ройтерс в извънреден репортаж от 5 април сподели, че Tesla е отменила от дълго време обещаната евтина кола, която се очакваше да коства към 25 000 $, на която вложителите разчитаха да подтиква растежа на всеобщия пазар.

Tesla се забави с освежаването на остарелите си модели, защото високите лихвени проценти понижиха апетита на потребителите за скъпи продукти, до момента в който съперниците в Китай, най-големият авто пазар в света, пускат по-евтини модели.

Освен това клиентите от ден на ден избират да купуват по-евтини бензиново-хибридни транспортни средства, защото оферират пестелив по-голям пробег.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР