Светогледът е това, което отделя неуспешните европейски компании от успешните

...
Светогледът е това, което отделя неуспешните европейски компании от успешните
Коментари Харесай

Босът на фонд с $1,6 трилиона: Американците просто работят по-здраво от европейците

Светогледът е това, което отделя несполучливите европейски компании от сполучливите американски - това е заключението на изпълнителния шеф на Norges Bank investment Management Николай Танген, което той направи в изявление за FT.

Коментарът му е значим, тъй като става дума за индивида, който ръководи Норвежкия върховен фонд - най-големият по рода си в света с активи за 1,62 трилиона $. Само облагата му единствено за тримесечие е $213 милиарда Фондът независимо има към 1,5% от акциите на всички листвани компании по света. Около половината от портфолиото са US акции.

Именно в тази връзка Танген беше запитан за какво американските акции са със доста по-добро показване от тези на фирмите от Стария континент. Според него изоставането в технологиите и нововъведенията е реалност и то се дължи на следното: " Ние не сме доста амбициозни. Трябва да бъда деликатен в мненията си за салдото сред работа и персонален живот, само че американците просто работят по-здраво ".
 По какъв брой дни заплатен отпуск има във всяка страна по света?
По какъв брой дни заплатен отпуск има във всяка страна по света?

Данните в изследването се концентрират върху два типа заплатен отпуск: публични празници и платени отпуски

Aко във всички 27 членки на Европейски Съюз има наложителни 20 дни годишен отпуск, близо една трета от работещите в Съединени американски щати нямат опция за отмора, която да не е за сметка на приходите им. А дори и да я имат, всеобщо не се употребява - съгласно данни от 2023 година в Съединени американски щати всяка година се натрупат по 765 милиона дни невзета отпуска.

През 2022 година американците са работили приблизително по 1811 часа на година, във Англия - 1532, във Франция - 1511 и в Германия - 1341, демонстрират данни на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Танген уточни и че бизнес културата и законодателството се разграничават доста солидно от двете страни на Атлантика: " В Америка фалираш и имаш нов късмет, в Европа си умрял ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР