2,28 млн. приложения само през миналата година са били отстранени

...
2,28 млн. приложения само през миналата година са били отстранени
Коментари Харесай

Милионите приложения, които Google не ви даде да ползвате

2,28 млн. приложения единствено през предходната година са били отстранени от Гугъл Play Store поради нарушавания на разпоредбите за сигурността, излиза наяве от нов отчет на онлайн колоса.

Традиционно Android е съществена цел за основателите на злотворен код поради по-отворения темперамент на операционната система и разпространяването ѝ и измежду консуматори с ниски механически знания. Използването на приложения и игри единствено и само от формалния магазин е съществена рекомендация за киберсигурност, само че безусловно денонощни са опитите вируси и шпионски платформи да се промъкнат и в Play Store.
 Тези Android приложения носят рисков вирус и са свалени над 400 млн. пъти
Тези Android приложения носят рисков вирус и са свалени над 400 млн. пъти

С Android.Spy.SpinOk са инфектирани 101 игри и стратегии в Play Store

Именно това и принуди Гугъл доста да промени своите логаритми за сканиране и вероятно ориентиране за разбор на подадените за обзор и утвърждение стратегии.

Разработчиците също би трябвало да подават много повече информация за себе си. Общо цели 333 000 програмисти и компании са били изхвърлени от платформата, в това число - поради разпространяване на вируси. Много постоянно става дума за " двойници " на известни приложения или за такива, които оферират премиум наличие за без пари.

Около 200 000 приложения не са стигнали до магазина поради корист с основни смарт телефон функционалности като следене на местонахождението във фонов режим или четене на SMS известия. Голям фокус е подложен върху VPN стратегиите, които разрешават влизане в частни мрежи за служебни цели или промяна на местоположението - към този момент потребителите виждат по-ясно дали разработчикът следва най-хубавите практики. Това е значимо, тъй като през злепоставен VPN може на процедура да предоставите всичките си данни на някои киберзлосторник.
 Гугъл ще последва Apple и ще ограничи следенето на потребителите на Android
Гугъл ще последва Apple и ще ограничи следенето на потребителите на Android

Промените от производителя на iPhone костват $10 милиарда на Фейсбук

Понякога изцяло законни игри и приложения могат да се трансфорат в риск за сигурността, тъй като са издигнати върху остарели технологии и са били изоставени от своите основатели. Около 1,5 млн. от тях към този момент не са налични в Play Store.

Гугъл Play Protect - антивирусната стратегия, вградена в Android, на собствен ред е спряла над 5 млн. инфектирани с вируси приложения, които са били конфигурирани от местоположения, разнообразни от формалния магазин. От Гугъл не прецизират, само че евентуално значителен % от тях са пристигнали от другите уеб сайтове, които популяризират " гратис " събаряне на премиум игри и приложения.
 Проучване: Голямо количество данни се събират и споделят посредством телефони с Android
Проучване: Голямо количество данни се събират и споделят посредством телефони с Android

Академично изследване повдига опасения за поверителността

Въпреки всички тези данни, с които компанията се хвали, към момента постоянно се постанова унищожаване на промъкнали се " неприятни " заглавия от Play Store. Затова и към момента е значимо да обръщаме внимание какво смъкваме.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР