След като беше позатихнало за няколко месеца, състезанието при чатботовете

...
След като беше позатихнало за няколко месеца, състезанието при чатботовете
Коментари Харесай

GPT-4o: ChatGPT отново повежда в AI надпреварата

След като беше позатихнало за няколко месеца, надпреварата при чатботовете се завърна с цялостна мощ, откакто OpenAI оповестиха усъвършенствана версия на своя флагмански огромен езиков модел и я внедриха дори в безплатната версия на ChatGPT - в комплект с цялостен куп екстри, които преди костваха пари.

От OpenAI във все по-голяма степен виждат платформата на ChatGPT като виртуален помощник, с който " приказваме " и на който " демонстрираме " разнообразни неща.
 Шефът на OpenAI Сам Алтман: Настоящият модел на ChatGPT е толкоз
Шефът на OpenAI Сам Алтман: Настоящият модел на ChatGPT е толкоз " потребен ", колкото първите мобилни телефони

Според него, макар че доста хора употребяват услугите AI, учените към момента не са съумели да дефинират количествено какъв брой те са подобрили продуктивността им

O-то в GPT-4o идва от omni - това е мултимодална версия на GPT-4, която разрешава връзка в действително време посредством текст, тон и изображения. Трите обособени процеса - конвертиране на потребителската тирада или описването а наличието на картинката в текст, обработката на наличието и генерирането на нова тирада в отговор, към този момент се случват по едно и също време.

Резултатът - когато кажете нещо на GPT-4o, отговорът ще пристигна със приблизително 320 милисекунди закъснение, което дава отговор на темпото на диалог сред живи хора. За съпоставяне, " чистият " GPT-4 се нуждае от над 5 секудни, с цел да ви отговори с глас.

По време на формалното показване на GPT-4o моделът, вграден в ChatGPT, сподели качества в симултанния превод сред британски и италиански, само че би трябвало да се оправя с всички 50 езика, поддържани от платформата. Сред тях е и българският.

Гласовата интеракция ще стане налична през идващите седмици, като от OpenAI към момента работят по отбрани от корист с нея.

ChatGPT без пари още веднъж има смисъл

Макар и към момента основан на GPT-4, новият модел демонстрира по-високи резултати при огромна част от сравнителните проби. Затова и е огромна вест, че ще е наличен и за безплатните консуматори.

За тях ChatGPT досега беше в огромна степен същият като в края на 2022 година Ако тогава платформата беше революционна, то към пролетта на 2024 година тя несъмнено беше станала неактуална. До момента тя към момента разчиташе на GPT-3.5, а достъпът до доста по-мощния GPT-4, данни от интернет, базова памет и подготвени " функции " за бота (напр. на фитнес инструктор) бяха екстри за плащащите абонаментна такса консуматори.
 Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot
Гугъл Gemini: Ще детронира ли ChatGPT и MS Copilot

Онлайн колосът обнови своето AI портфолио

Почти всичко от това Microsoft дава без пари в своя Copilot, а след неудачния си старт в чатбот сферата Гугъл доста усъвършенстваха своя артикул и в този момент Gemini също е на доста високо равнище.

Сега обстановката се трансформира, откакто OpenAI надградиха опциите на безплатния ChatGPT. Освен модела GPT-4o, той ще се снабди още със:
Достъп до интернет за търсене на информация; Способност да проучва и пресъздава данни, както и да обработва огромни файлове; Съвместимост с готовите GPT роли; Памет, която се резервира сред диалозите.
Ъпгрейдът ще пристигна при всички консуматори в околните дни.

Както разясняват и консуматори в обществените мрежи, безплатната версия сега не оставя доста причини в интерес на платената - въпреки че тя ще е с 5 пъти по-голям предел на интеракциите. Очевидно OpenAI желаят първоначално да спрат " отлива " на безвъзмездни консуматори към Copilot и Gemini, само че също така не е изключено в околните седмици да чуем за нови премиум функционалности.

Или напряко за GPT-5.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР