Гигантът в сферата на социалните платформи Meta загуби сериозна част

...
Гигантът в сферата на социалните платформи Meta загуби сериозна част
Коментари Харесай

Акциите на Meta катастрофираха - какви са причините?

Гигантът в областта на обществените платформи Meta загуби сериозна част от пазарната си стойност след ликвидация на акциите му на Уолстрийт, оповестяват международните организации. В дъното на 15-процентовия спад още от преди началото на търговията беше изкуственият разсъдък или по-скоро неспособността на хората на Марк Зукърбърг да го трансфорат в печеливш бизнес.

Meta дадоха ясно да се разбере, че ще минат години, преди да се изплатят големите им вложения в областта на AI. Освен това, приходите на притежателя на Фейсбук и Instagram няма да доближат прогнозните стойности през второто тримесечие и разноските за цялата година ще се покачат с още 2 милиарда $.
 Създателят на Meta
Създателят на Meta " скрито " продаде супер имение в щата Калифорния

След продажбата на имение и през 2022 година, милиардерът в този момент разполага единствено с един парцел в " златния щат "

Очаквано, пазарът не беше удивен от новините и бързо Meta загуби 180 милиарда $ от пазарната си стойност.

Разпродажбата на акциите помрачи другояче нелошите резултати за Q1 - 27% растеж на приходите за година до 36,5 милиарда $, съвсем двоен растеж на облагата до близо 14 милиарда $. Има обаче неприятна вест и в този доклад - огромните VR вложения на Meta също не се отплащат и тази част от бизнеса на компанията е " на алено " с 3,8 милиарда $ единствено за тримесечие.

Както отбелязва The Register, тежкото наказване, което пазарът наложи на Зукърбърг и компания демонстрира, че очевидно вложителите не са подготвени да чакат изкуствения разсъдък да оправдае упованията (и вложените пари).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР