За да бъде процесът на изгаряне на мазнини в тялото

...
За да бъде процесът на изгаряне на мазнини в тялото
Коментари Харесай

За да бъде отслабването ви успешно: Кои 10 вещества помагат за изгарянето на мазнините?

За да бъде процесът на изгаряне на мазнини в тялото по-интензивен, той се нуждае от спомагателни средства. Хранителните субстанции могат да работят като поддръжка за метаболизма.

Сред тях са витамините от група В, коензим Q10, биотин. Какво имаме поради под „ изгаряне на мазнини “? Успешно намаляване и поддържане на устойчиво тегло. Тялото има сила, която се съхранява като мазнини в мастните кафези, и като гликоген в мускулите и черния дроб. За да „ изгорите “ мазнините, са нужни избрани субстанции, които вземат участие в метаболитните процеси.

Витамин А. Този мастноразтворим витамин е значим за зрението, неврологичната и антиоксидантната функционалност и кожата. Има разнообразни типове мастна тъкан. Бялата мастна тъкан е тип клетка, която натрупва мазнини, т.е. нежелани отлагания. Кафявата мастна тъкан е богата на митохондрии (тя е метаболитно активна). Витамин А евентуално ускорява метаболизма, като кара бялата мастна тъкан да работи като кафява мастна тъкан.



Витамин B1 (тиамин) е значим за метаболизма на въглехидратите, липидите и аминокиселините. Той работи в „ крайния стадий “ на потребление на складираните мазнини – липидите към този момент са били освободени от мастните кафези и са влезнали в черния дроб, където са били трансформирани във въглехидрати за разграждане и освобождение на сила.

Витамин B3 (ниацин) - работи в клетъчния метаболизъм в митохондриите. Подобно на B1, той се смята за детайл от метаболитната система, т.е. нужен е за производството на сила от мазнини, протеини, въглехидрати. Витамин B3 се употребява в производството на молекули като холестерол и L-карнитин, които са от значително значение за липидния метаболизъм.

Витамин B5 (пантотенова киселина) е предходник на коензим А (CoA), който се употребява от клетките за произвеждане на сила / произвеждане на стероидни молекули (те са снабдители на хормони) / произвеждане на кетонни тела (те се употребяват от мозъка за енергия).



Витамин B6 не се създава от тялото, може да бъде получен от храната. B6 е кофактор за съвсем 100 ензима, които катализират биохимичните реакции. Важна функционалност на витамин В6 е синтезът на незаменими мастни киселини.

Биотин. Не се създава от тялото. Неговата основна функционалност е ензимен кофактор в биохимичните пътища (в пътищата на клетъчния метаболизъм или по-скоро гликолизата, окислението на мастни киселини (или „ изгаряне на мазнини “) и техния синтез.

CoQ10. Не е витаминен микроелемент от „ фамилията “ на убихиноните. CoQ10 участва в мембраните на съвсем всяка клетка. Веществото работи в митохондриалната електротранспортна верига, улеснявайки трансформацията на глюкоза и мастни киселини в клетъчна сила. CoQ10 е мастноразтворим антиоксидант. Като се има поради, че окислението на мастните киселини/загубата на тегло/загубата на мазнини генерира свободни радикали (увреждащи ДНК, ускоряващи стареенето и увеличаващи риска от рак и сърдечни проблеми), CoQ10 е значим за абсорбирането на спомагателни електрони. Желязото (Fe) е минерал, прочут с ролята си в превоза и съхранението на О2. Кислородът е от значително значение за завършването на клетъчния метаболизъм. Fe играе роля в клетъчния метаболизъм: той е част от протеините на електротранспортната верига (цитохроми). Яденето на храни с високо наличие на витамин С дружно с храни с високо наличие на желязо усъвършенства усвояването на желязото.

Л-карнитин взе участие в окисляването на дълговерижните мастни киселини, което непосредствено води до изгаряне на мазнините. Скоростта на метаболизма зависи от скоростта, с която L-карнитинът е разполагаем. Без него е невероятно потреблението на насъбраните мастни киселини за произвеждане на сила.

Креатин.Съединение, което бодибилдърите употребяват за създаване на мускули. Но какво ще кажете за загубата на мазнини? Диетичният банкет на креатин предизвиква мускулния напредък, което покачва метаболитните потребности на тялото. Мускулите се нуждаят от повече сила, с цел да работят (мастните кафези са енергийно ефикасни, защото тяхната цел е да пестят сила, а не да я изгарят). А мускулите усилват скоростта на метаболизма.

Витамин D. Произвежда се под въздействието на слънчевата радиация, след което се задейства в черния дроб и бъбреците. Витамин D показва хормонални свойства, контролира метаболизма. Хората с наднормено тегло нормално имат недостиг на витамин D.



econet

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР