Въглехидратите са важен източник на енергия за нашето тяло. Те

...
Въглехидратите са важен източник на енергия за нашето тяло. Те
Коментари Харесай

Какви въглехидрати да приемате, когато отслабвате: Добавете ги към диетата си и теглото ви бързо ще спадне

Въглехидратите са значим източник на сила за нашето тяло. Те са основна част от здравословното и уравновесено хранене. Въпреки това, когато става въпрос за намаляване, доста хора стопират тотално да ги употребяват. В тази публикация ще ви покажем по какъв начин да избегнете това. 

На първо място, значимо е да разберете, че не всички въглехидрати са идентични!

Те се класифицират на елементарни и комплицирани. Простите въглехидрати, като захар и сиропи, се усвояват бързо от тялото и могат да доведат до внезапно повишаване на равнищата на кръвната захар. Сложните въглехидрати, като пълнозърнести храни, зеленчуци и бобови растения, съдържат повече хранителни субстанции и освобождават сила с течение на времето.

Когато отслабвате, е значимо да изберете комплицирани въглехидрати, които са богати на хранителни субстанции и имат невисок гликемичен показател (ГИ). Храните с невисок ГИ предизвикват постепенно и устойчиво повишаване на кръвната захар, което оказва помощ за управление на апетита и равнищата на сила.



Какви въглехидрати могат да бъдат включени в диетата за намаляване? Ето някои потребни варианти:

Пълнозърнести храни: овес, ечемик, киноа и други пълнозърнести храни съдържат фибри, витамини и минерали. Богати са и на комплицирани въглехидрати, които се усвояват постепенно и обезпечават продължително чувство за задоволеност.

И по този начин, дано да забележим въглехидратните храни, подпомагащи отслабването:

Консумацията на картофи, тестени произведения или какъвто и да е тип богата на въглехидрати храна няма автоматизирано да докара до наддаване на тегло. Всъщност австралийските диетични насоки предлагат 45-65% от енергийните потребности на организма да се подсигуряват от въглехидрати. Доказано е, че яденето на някои въглехидратни храни може да подкрепи както загубата на мазнини, по този начин и мускулния напредък.

1. Ечемик

Ечемикът е с високо наличие на фибри, молибден, селен и магнезий и е измежду най-питателните комплицирани въглехидрати. Фуражната просвета е най-лесно да се включи в супи, само че също по този начин и в други ястия, като да вземем за пример ризото. В 100 г порция перлен ечемик има съвсем 4 грама фибри и малко над 120 калории. Това го прави чудесна храна за намаляване и поддържане на цялостното здраве.

2. Боб

Този апетитен и богат на протеини и фибри тип фасул е превъзходен под формата на салата или чорба. 100 г черен фасул има изумителните 16 грама фибри и 340 калории. Бобът е питателна и засищаща храна, тъй че е добре да бъде част от менюто ви, в случай че желаете да свалите няколко непотребни килограми.



3. Кафяв ориз

Кафявият ориз е един от най-сложните въглехидрати. В 100 г от него има към 2 г здравословни фибри и малко над 110 калории. Кафявият ориз е идеална храна, която ще ви помогне за поддържането на съвършена фигура.

4. Булгур

Булгурът е превъзходен пълнозърнест източник на сила, който доста експерти предлагат за консумация на хора, искащи да отслабнат. Почти без захар, с 4,5 грама фибри и единствено 80 калории на 100 грама, зърнената храна съставлява елементарен метод за унищожаване на непотребните килограми.

5. Нахут

Нахутът е измежду най-богатите на протеини бобови растения, които също изобилстват от витамини от група В, желязо и фосфор. От нахут се прави хумус, който може да се употребява при приготвянето на салати, сосове или сандвичи. Използването на 100 грама нахут под формата на хумус ще обезпечи на тялото ви към 17 грама диетични фибри и съвсем 20 грама първокачествен естествен протеин. Бъдете деликатни с количеството въпреки всичко, защото 100 грама нахут съдържат към 365 калории.

6. Киноа

Тъй като киноата съдържа съвсем два пъти повече фибри от другите, питателните й субстанции се освобождават доста по-бавно в кръвта, поддържайки уравновесени равнищата на захар, което от своя страна усъвършенства метаболизма. Освен това, спрямо други храни без глутен, киноата подкрепя отслабването, защото съдържа по-ниски равнища на свободни мастни киселини, които са свързани с инсулиновата устойчивост.



7. Сладки картофи

Един огромен сладостен картоф съдържа към 27 грама въглехидрати, само че е потвърдено, че покачва равнищата на адипонектин – хормон, който контролира кръвната захар и спомага за поощряване на метаболизма. Сладките картофи също по този начин не съдържат мазнини и са източник на по-малко калории и натрий от белите картофи.

8. Царевица

Царевицата е превъзходен източник на витамини и протеини. Те оказват помощ за поддържане на кожата, косата и ноктите. Освен това способстват за изгаряне на непотребните мазнини и доставяне на тялото с фибри, които подтикват чревната активност. Ето още един забавен факт: в случай че смесите фасул и царевица може да намалите тежестта доста по-ефективно, защото и двата продукта съдържат стабилно нишесте - въглехидрат, кадърен да усъвършенства метаболизма.

9. Паста

Пълнозърнестите тестени произведения са едни от главните артикули в листата с диетични храни. Те съдържат комплицирани въглехидрати, които дават сила и пречистват тялото от токсините.

И в умозаключение - когато избирате въглехидрати за намаляване, концентрирайте се върху естествени и питателни храни, контролирайте порциите и поддържайте здравословен метод на живот като цяло. Това ще ви помогне да постигнете и поддържате задачите си за намаляване, като осигурите на тялото си силата и питателните субстанции, от които се нуждае.

Ако имате някакви медицински положения или диетични ограничавания, целесъобразно е да се консултирате с Вашия доктор, с цел да разработите персонален хранителен проект, съгласуван с вашите потребности и цели за намаляване.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР