Всеки започва да наддава и да се прави на загрижен“

...
Всеки започва да наддава и да се прави на загрижен“
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Всеки започва да наддава и да се прави на „загрижен“ за бедните хора

„ Всеки стартира да наддава и да се прави на „ угрижен “ за бедните хора. Случващото се в пенсионната система е фриволна приложимост за политически цели. Добавката беше 75 лв., след това 100, няма да се учудя да стане и 150 лв.. “ Това съобщи някогашният вицепремиер Лидия Шулева.

„ Тръгва се към диспропорции в пенсионната система и дефицитите в нея. Добавките за пенсионери са детайл от обществената система. Хората с ниски приходи би трябвало да бъдат подпомагани, изключително когато предстоят празници. За тази цел обаче да се употребяват обществената политики, а не да се дават пари по волунтаристичен метод ”, добави още тя.

Тя се усъмни, че огромна част от хората с минимални пенсии в действителност получават по две. А по този начин се се основава неравноправие.

„ Някои от работещите пенсионери или тези под линията на беднотия въобще нямат толкоз невисок приход. Тези, които имат по-високи пенсии, само че това е единственият им приход, ще бъдат лишени. Когато не се съблюдава подоходният аршин, се получават обществени изкривявания. Прави се подоходен тест, с цел да се откри кои в действителност принадлежат към уязвимите групи ”, сподели още някогашният обществен министър.

100 лева добавка за Великден, само че единствено за най-бедните пенсионери, напомня SafeNews. С 12 гласа „ за “ и 6 „ въздържал се “ Комисията по бюджет и финанси утвърди предлагането да има Великденска добавка за хората с размер на пенсията под линията на беднотия.

На първо четене комисията реши добавката да е 75 лв..

Пенсионерите в страната са към 2 040 000. Хората с пенсии под линията на беднотия от 526 лв. са 534 000 души. За добавките ще са нужни към 54 млн. лв..

Предложението на Корнелия Нинова великденската добавка да е 100 лв. за хората с размер на пенсията под линията на беднотия и 50 лв. за всички останали не беше утвърдено.

„ Няма риск за нарастването на пенсиите от 1 юли 2024 година Те са заложени в бюджета на Държавното публично обезпечаване.Този бюджет беше признат. Нека да забележим какво ще одобри Народното събрание за погашение на великденски добавки, какви великденски добавки и от къде ще се вземат парите “. Това сподели служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов след края на гала по предаване на властта и встъпването му в служба на поста министър, напомня още  SafeNews.

Източник: NOVA NEWS

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР