Когато се омъжих за втори път, си мислех, че няма

...
Когато се омъжих за втори път, си мислех, че няма
Коментари Харесай

Наричаха ме будала, когато реших да родя на 40 г! Ето през какво преминах:

Когато се омъжих за повторно, си мислех, че няма по какъв начин да родя дете още веднъж, само че ето, че се случи… Бях на 35 години, когато се омъжих за повторно. Вече имах 17-годишен наследник от първия си брак и не ми е хрумвало да родя още едно дете.

Казах си: „ Сега са моите 5 минути. Сега ще си пребивавам живота. Ще отивам на концерти, музеи, спектакъл, ще излизам до късно с мъжа си, ще се целувам на улицата, ще върша всичко, което не можех, тъй като на 18 години забременях и родих дете… “

Но новият ми брачен партньор искаше да има свое дете. Напразно му споделях, че бебето е сложна работа, че ще го буди нощем, че ще го боли кръстът от люшкане и т.н.- не се отхвърли.

И тогава, заради огромното му предпочитание, аз се предадох. Казах му „ Добре, ще опитам да забременея “, до момента в който тайничко си имах вяра, че няма по какъв начин да забременея, тъй като съм на 40 години. Погледът ми беше ориентиран към менопаузата.

Но наподобява, че тялото ми не беше готово да се съобщи на старостта, тъй че забременях доста бързо.

Бременността беше съвършена: влюбих се в себе си и външния си тип. Съпругът ми беше необикновен – грижлив, благ. Всички към нас безусловно ни ръкопляскаха, че сме герои, тъй като сме се осмелили на такава стъпка.

Без да знам, че е героично, родих сина си, който към този момент е на годинка и тежи 14 кг. И в този момент разцъфвам в усмивка, когато го видя и си споделям невярващо: „ Ей това е моето дете “.

Ако в този момент сте на 36, ето моето мнение за какво е добре да имате бебе на 40:

1. На 40 не ти пука за всички доброжелателни препоръки, злоба, непознати мнения… Вече си се построила като персона и се чувстваш супермайка.

2. Хората считат, че когато имаш бебе, би трябвало да си млада. Затова на 40 години постоянно отивам на коафьор, на маникюр, издокарвам се оптимално, тъй като не желая някой да си мисли, че съм баба на детето.

3. Голямото дете се грижи за дребното на драго сърце и схващане. Когато желая да изляза на концерт или на кино, синът ми с наслада идва и гледа по-малкия си брат.

4. Не ме е боязън от напълняване. Сега знам, че тежестта е изменчиво нещо. Ако съм се „ поправила “, какво пък толкова…

5. Лекарите гледат на теб по друг метод. На 18, когато родих първото си дете, се усещах по този начин, като че ли ме гледат като глупачка. Сега всички се обръщат към мен с почитание.

6. Другите майки в парка слушат деликатно какво имам да им кажеа, тъй като съм опитна майка.

7. Уважавам тялото си повече от всеки път. Хей, в този момент знам, че всичко е допустимо.

8. Детето е отлична предварителна защита за заболяването на Алцхаймер – няма разпределяне, мозъчните гънки работят под цялостна пара.

9. Край на ненужните жертви – щом някой желае да ми помогне, го употребявам.

10. Знам целите си. Ако се грижа за бебето – грижа се за бебето. Това значи, че не мога да почистя къщата, да подготвя 5 ястия или да развличам доста хора.

А какви са вашите прекарвания с бременността след 40-те?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР