Вденя на Възкресение политиците отправиха своите пожелания към българския народ

...
Вденя на Възкресение политиците отправиха своите пожелания към българския народ
Коментари Харесай

Какви пожелания отправиха политиците за Възкресение Христово

Вденя на Възкресение политиците насочиха своите пожелания към българския народ в обществените мрежи.

Президентът Румен Радев честити Великден на българите и пожела здраве, мир и обич във всеки дом.

" Христос воскресе, скъпи сънародници! Нека светлината и насладата на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното съгласие и толерантността в нашето общество ", написа президентът.

" На Великден дано си пожелаем и религия и сили за почтени каузи в наситения с тествания живот на нашето съвремие, които да водят към духовното събуждане и единението на целия народ. Да го създадем с ясното схващане и увереност, че това е дълг и отговорност към България и към живота и ориста на идващите генерации ", добави той.



Премиерът Димитър Главчев честити Възкресение Христово като разгласява Синодалното пасхално обръщение.

" Нека има повече светлина в домовете и душите, примирение и религия! ", написа той.



Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също честити празника и показа фотоси във Фейсбук от посрещането му нощес.



Кметът на София Васил Терзиев означи, че Възкресение е време за вяра и религия, да помислим за полезностите, които ни сплотяват.

" На този ярък празник се обръщаме към уроците на Христос за примирение и любов към близък, за съгласие с най-близките ни хора и сред нас като общественост ", написа той във Фейсбук.



Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков написа в профила си във Фейсбук: " Нека светлината победи тъмнината! Нека любовта победи омразата и завистта! Нека всички сме по-добри, по-смирени и с повече вяра! "



Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски пожела на християните здраве, мир, добрина и благополучие. И им пожела пречистващата мощ на Възкресението да озари сърцата и домовете им.



Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пожела да има здраве, обич и благоденствие във всяко семейство.

" И в никакъв случай не губете религия в положителното ", прикани тя.



Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов  също публикува къс привет с обръщение: " Христос Воскресе! Дай Боже и България също! "



Днес е Великден - Възкресение Христово, именуван празник на празниците. За християните това е най-големият празник, за който подготовката продължава седмици наред - както се готвим да посрещнем безценен на сърцето ни посетител. Подготовката на тялото за празника е посредством пост, а на душата - посредством молитва и духовна настройка към примирение и смирение, върху които трайно се гради любовта към близък, към хората към нас.
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР