В Софийския университет Св. Климент Охридски“ се провежда писменият изпит

...
В Софийския университет Св. Климент Охридски“ се провежда писменият изпит
Коментари Харесай

363 кандидати за 11 длъжности „младши следовател“

В Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ се организира писменият изпит по състезанието за заемане на 11 длъжности „ младши следовател “ в 11 следствени отдела в окръжни прокуратури. Конкурсът е разгласен с решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която извършва функционалностите на Висш прокурорски съвет.


На конкурс са оповестени по една служба в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура, както и в окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури в Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Варна, Добрич, Разград, Силистра, Сливен и Военно-окръжна прокуратура – София, оповестиха от Висш съдебен съвет.

От позволените до присъединяване в състезанието 555 претенденти, на писмения изпит се явиха 363-ма.

В 09,00 ч., в зала № 272, в наличието на членовете на конкурсната комисия един от претендентите изтегли проблема по наказателноправни науки и теста по Право на Европейския съюз и в региона на правата на индивида. Писменият изпит е с дълготрайност 5 астрономически часа, в които не се включва времето за прочитане и разпределяне на изпитните материали.

До вербален изпит ще бъдат позволени претендентите получили оценка не по-ниска от доста добър „ 4,50 “ както на проблема, по този начин и на теста.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат оповестени в тридневен период от подписването на протокола от конкурсната комисия на интернет уеб страницата на Висшия правосъден съвет, както и на общодостъпно място в постройката на Висш съдебен съвет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР