Турският държавен глава на заяви, че февруарските земетресения са били

...
Турският държавен глава на заяви, че февруарските земетресения са били
Коментари Харесай

Ердоган: Февруарските земетресения са най-голямото природно бедствие от миналия век

Турският държавен глава на съобщи, че февруарските трусове са били най-голямото естествено злополучие от предишния век, написа " Дейли Сабах ".

" Земетресенията нанесоха големи вреди на транспортната инфраструктура. Въпреки това турското държавно управление неотложно активизира всички сили, с цел да помогне на потърпевшите жители. Всички избавителни екипи бяха мобилизирани, с цел да спасят жителите отдолу под руините. Хиляди микробуси с филантропична помощ бяха докарани от цялата страна, с цел да се обезпечат на жителите в региона на бедствието храна и артикули от първа нужда ", сподели той.

Ердоган напомни, че летището в Хатай беше възобновено в границите на една седмица, което също е значимо за оказване на помощ при бедствието.

Той изрази признателност към страните, които подадоха ръка на Турция след земетресенията от 6 февруари.

Турският водач акцентира, че 90 страни са изпратили избавителни екипи и медици в Турция.

Турският президент съобщи, че издирвателните и избавителните интервенции са били приоритет в първите дни след земетресението, само че сега се работи по оказване на помощ при бедствия.

Ердоган приказва и за възстановителните работи в региона на бедствието.

" Работата по оценка на вредите от земетресението продължава. Досега в Хатай е планувано да бъдат издигнати 183 000 жилища и 15 000 селски къщи. В Кирихан ще бъдат издигнати 15 785 жилищни единици ", сподели той.

Президентът означи, че Катар ще изпрати на Турция 10 000 сглобяеми къщи, които е закупил за Световното състезание по футбол през 2022 година Вече са доставени и инсталирани 4 000 от тези котерийни къщи. Останалите ще дойдат скоро.

Ердоган сподели, че 426 000 палатки са конфигурирани в районите, наранени от земетресенията през февруари, а 100 000 контейнерни къщи ще бъдат конфигурирани от идващите 2 месеца./БГНЕС

Анкара / Турция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР