Целият свят плаща за амбициите на Русия и Путин. Санкциите

...
Целият свят плаща за амбициите на Русия и Путин. Санкциите
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Санкциите няма да спрат реалните военни действия

Целият свят заплаща за упоритостите на Русия и Путин. Санкциите имат отблъскващ резултат върху съветската стопанска система, само че имат и доста тежък резултат върху европейската. Това мнение изрази Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

По думите му Европа е доста обвързвана с Русия от позиция на енергийните доставки. Ефектът на бумеранга върху Европа се усеща. Но Русия доста тежко претърпява тези седмици, най-много елементарните руснаци.

Керемедчиев означи, че за 8 години Европа е станала доста по-зависима от енергоизточниците.

През 2010 година 24% от газта, използвана от европейските страни, е идвала от Русия. След 12 години тя се подвига на 42%.

Санкциите няма да спрат действителните военни дейности, само че те ще имат доста нечовечен резултат, акцентира Керемедчиев.

Световната стопанска система ще забуксува и то съществено, тъй като Европа е един от икономическите колоси. Санкциите няма да доведат до свалянето на Путин, разясни той.

Украйна беше изоставена още преди 8 години, тъй като още тогава повдигнаха въпроса за участието в НАТО и Европейския съюз. В момента Украйна се трансформира освен в бойна сцена, само че и в образец по какъв начин още една страна ще бъде разпокъсана и ще стане протекторат на другите сили, сподели още Керемедчиев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР