Това, което се случва в американските колежи, е ужасяващо. Антисемитски

...
Това, което се случва в американските колежи, е ужасяващо. Антисемитски
Коментари Харесай

Нетаняху: Случващото се в американските кампуси наподобява обстановката в нацистка Германия

„ Това, което се случва в американските колежи, е ужасяващо. Антисемитски тълпи са завладяли водещи университети. Те приканват за унищожаването на Израел. Нападат еврейски студенти, атакуват еврейски преподаватели. Това припомня на случилото се в немските университети през 30-те години на предишния век “.


Това съобщи израелският министър-председател Бенямин Нетаняху във видеообръщение, оповестено в обществената мрежа Х.

Тези мнения идват след вълната от про-палестински митинги, заляла огромен брой от американските висши образователни заведения, като в кампуса на Университета на Южна Калифорния в Лос Анджелис (USC) бяха задържани 93 души за „ нелегално навлизане “.

Пропалестинската проява в Южнокалифорнийския университет е измежду последните, които включват борба сред органите на реда и студенти, ядосани от възходящия брой жертви във войната в Ивицата Газа.

Демонстрантите, измежду които и редица студенти евреи, отхвърлиха случаите на антисемитизъм.

Нетаняху остро разкритикува някои ректори на засегнатите университети, описвайки реакцията им като „ срамна “, защото не са осъдили изрично провеждането на сходни дейности.

„ Трябва да се направи повече (...) Когато ги слушате, те споделят освен " гибел за Израел, гибел за евреите “, само че и „ гибел за Америка “. А това ни споделя, че тук има антисемитска вълна, която има ужасни последствия “, добави министър председателят.

Според него става въпрос за „ експоненциално повишаване на антисемитизма в цяла Америка и в цялото западно общество, защото Израел се пробва да се отбрани от геноцидни терористи, които се крият зад цивилни “.

Той изрази дълбокото си отвращение по отношение на обстоятелството, че „ Израел подправено е упрекван в геноцид, причиняване на апетит и във всички вероятни военни закононарушения “, наричайки тези изказвания „ огромна клюка “, и намеквайки, че сходни тактики са към този момент били употребявани в Историята с цел да се „ очерни еврейския народ “.

В заключението си Нетаняху прикани всички да се изправят против антисемитизма. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР