Терминът парфюм“ идва от думите per“ и fumare“ и в

...
Терминът парфюм“ идва от думите per“ и fumare“ и в
Коментари Харесай

10 от най-странните парфюми, излизали някога на пазара

Терминът „ парфюм “ идва от думите „ per “ и „ fumare “ и в дословен превод от латински език значи „ посредством пушек “. Смисълът е взет от тогавашния развой по окадяване с ароматно вещество, както в религиозните ритуали, по този начин и в всекидневието на античните.

Днес парфюмът е доста повече от елементарен мирис. Той демонстрира характерността ни, издава характера и метода ни на мислете и акцентира отношението ни към заобикалящия свят.

Ако желаете да ухаете на марихуана през целия ден, без да нарушавате закона, или пък просто да видите реакцията на сътрудниците ви, когато се появите в офиса ухаещ на сварен омар, през днешния ден ви предлагаме няколко забавни хрумвания. Ето 10 от най-странните парфюми, излизали в миналото на пазара.

1. Аромат на вагина

„ Vulva Original “ в реалност не се дефинира като парфюм, а по-скоро като мирис с аромат на вагина. Целта на аромата е да „ подтиква този, който го носи, а не някой различен “. Повечето парфюми работят като „ ароматни сигнали “ и се употребяват за възстановяване на вашето неповторимо благоухание, предавайки ви по-привлекателен и обществено допустим тип. Но „ Vulva Original “ няма нищо общо с тези парфюми! Той е основан за ваше лично наслаждение. Вдишайте го и се наслаждавайте на аромата на красива жена, на всички места и когато и да е.

2. Аромат на траурен дом

Demeter Fragrance Library не стопира да ни изненадва със своите странни и чудати аромати. Но безспорно едно от най-екстравагантните им хрумвания е основаването на „ Funeral Home “. Той е комбинация от типичен бели цветя: лилии, карамфили, гладиоли, хризантеми, с нотка на махагон и ориенталски килим, пресъздаващ атмосферата на последното заравяне, на което сте участвали.

3. Парфюм багра под формата на спрей

Не ви ли се е желало да вземете един спрей с багра и да се напраскате? Е, в този момент към този момент имате тази опция посредством „ Wode Paint “. Той е първият по рода си забележим парфюм основан Boudicca. Разбира се, неговата опаковка припомня на спрейовете, употребявани за основаването на графити, и ще ви оцвети в наситено синьо. Първоначалният потрес от оцветените ви кожа и облекла ще отшуми с течение на времето, когато синьото гладко ще избледнее. Но, в случай че и този факт не може да ви успокои, по-добре се спрете на по-традиционната версия на парфюма –  „ Wode Scent “.

4. Аромат на хамбургер

През 2008 година веригата за бързо хранене „ Burger King “, реши да изненада своите клиенти с представянето на „ Flame “ – одеколон с мирис на месо. Неговата цел обаче е да съблазнява, а лекият привкус на печено месо припомня за неповторимата атмосфера на заведенията за хранене за бързо хранене. А дали „ Flame “ не е съвършен за първа среща. Цената му е повече от прилична – едвам $4. Парфюмът може да бъде закупен от техния уеб страница. Не се предлага на вегетарианци.

5. Аромат на сирене Стилтон

През 2006 година производителите на сирене Стилтон (Stilton) показаха личен парфюм – „ Eau de Stilton “, който носи „ земния и плодов мирис “ на пикантното синьо сирене „ в един върховен парфюм “. Парфюмът, дело на компания ситуирана в Манчестър, се отличава със „ симфония от природени съществени нотки, в това число равнец, ангелика, култивиран чай и валериан “.

6. Secretions Magnifique – пот, сперма и кръв

Всеки в някой миг от живота си се е чувствал дискомфортно, когато е бил „ не задоволително чист “… Е, по същия метод бихте се чувствали носейки този парфюм. За всеобщо благополучие разпространяването му е лимитирано, наличен е единствено на американския пазар. Ароматът му не може да бъде разказан внимателно. Може би едно от най-точните избрания е комбинация от пот, сперма и кръв.

7. Парфюм от канабис

Според производителите на „ Cannabis Santal Eau de Parfum “, той е примес от горски аромати, които улавят суровата сила на желанието. Екзотичните цитруси и приятните нотки на шоколад, ветивер, ванилия и мускус обкръжават неповторимата вътрешност на този привлекателен мирис: особено патентован акомпанимент, улавящ чувствеността на суровия канабис.

8. Аромат, основан от вашето ДНК

Какъв е вашият мирис? „ My DNA Fragrance “ е неповторима компания, която основава съблазнителни „ течни съкровища “, които галят тайните стремежи на мозъка от дълбините на вашето ДНК. Вече никой няма да мирише като вас, тъй като вашият парфюм ще е тъкмо толкоз неповторим, колкото и вашето ДНК. Наскоро компанията стартира производството на линия от парфюми основани на ДНК-то на известни персони като Мерилин Монро и Барак Обама.

9. Аромат на омар

Друг смахнат мирис от Demeter Fragrance Library е този на Омар. Това евентуално е „ най-трудният са мелене “ мирис и в случай че би трябвало да сме изцяло почтени той съставлява композиция от нотки на море, сладко месо, и разстопено масло. Хм… Дали има запалянковци измежду вас, които биха го носили?

10. Одеколон KISS

На всички ни се желае да купонясваме цяла нощ на фона на рокендрол, само че не на всеки му подхожда аромата по-късно прекарване. Самата концепция за одеколон показан от четирима потни рокаджии с грим, за които думата „ готик “ значи метод на живот, не звучи доста привлекателно, само че както се споделя: за всеки трен си има пасажери.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР