В рамките на Дефиле вино и гурме“ 2024 г., Регионален

...
</TD
>В рамките на Дефиле вино и гурме“ 2024 г., Регионален
Коментари Харесай

Природонаучният музей организира ателие Фантастична градина от сукуленти

В рамките на " Дефиле вино и гурме “ 2024 година, Регионален природонаучен музей – Пловдив провежда ателие " Фантастична градина от сукуленти “. На 10 май (петък) от 19:00 до 21:00 часа ще имате опция да сътворите своята мини фантастична градина от сукуленти в компанията на младо вино.

Дефиле " Вино и гурме “ е събитие, съчетаващо обичайни български виновност и висша кулинария, а мястото – Старинен Пловдив. Празникът Дефиле " Вино и гурме “ е естествено продължение на одобрения фестивал " Дефиле на младото вино “. Събитието разпространява българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културен туризъм посредством осъществяване на дегустации на виновност и ястия през първия уикенд на  месец май. Финансира се от " Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив “.

Ателие " Фантастична градина от сукуленти “ ще стартира с забавна лекция в музея, след което участниците ще имат опция да основат своите градини с чаша хубаво вино в ръка.

Думата " сукулент “ произлиза от латинското " sucus " – " сок “. Това са растения, които се характеризират с това, че задържат вода и хранителни субстанции в месестите си елементи, което им оказва помощ да оцелеят в сухи климатични или почвени условия. Сукулентите са известни за украса на мини градини в контейнери или като част от интериорния дизайн.

При предпочитание за присъединяване е нужно записване на телефон: 0877 696 776
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР